szomi_szomi Creative Commons License 2003.05.23 0 0 6
Helló,

Hát először is közölném, hogy az első ütemben a lakásoknak még mindig nincsen meg a használatbavételije. Még az ideiglenes se.
Bár folyamatosan (változó intenzitással) dolgoznak az első ütemen is. De kezd a dolog egyre idegesítőbb lenni. Én most úgy tippelem, hogy talán őszre meg lesz.
Tehát az első ütem még koránt sincs kész. Csak már nagyrésze úgy-ahogy lakható.
Próbálom nem rossz hírét kellteni a cégnek. De ez a dolog tény, és önmagáért beszél.
Ha jobban érdekel a dolog írok kacifántosabb dolgokat is mélben. :-)

A kivitelezés korrekt volt. Egykét apró hiba a fúgázásnál, szilikonozásoknál, illetve a parketta szegélyléce feljött néhány helyen. Egyébként meg én nem vagyok egy kötözködő fajta. Más lakók talán többet tudnak mondani.

A kötbér a műszaki átadáshoz volt kötve és maximálva is volt. Korrektül elszámoltak vele. De sajnos a használatba vételi késéséért nem volt semmi kompenzáció a szerződésben.
Ja, ha még nem írtam volna, saját ügyvédet vigyél tárgyalni. :-)

Portaszolgálat nincs és nem is lesz. Üzletek az első ütemben nincsenek. Nekünk azt mondták régebben, hogy a Hauszman-Szerémi sarkán lévő telken épülő ház földszintjére terveznek ilyeneket. De, hogy az mikor épül fel az egy jó kérdés.

Még nem fizetünk közös ktg-t és nem is tudom mennyi lesz. És nem hivatalos kompenzációnként jelenleg még rezsit sem. Ami, tekintve az elmúlt telet, valószínűleg kellemes összeg volt.

Tippek:
Olcsó és mégis Budán van. Nagyon jó a közlekedése (bicikliút!!!).
1km körzetben 3 sportpálya és egy uszoda, 1 egyetem, több jó nyári bulizóhely (Zöldpardon), a Lágymányosi öbölben csónakházak is vannak, bár még nem sikerült fölfedezni őket. 500 méterre kertvárosi környezet.
A III. ütem pedig egészséges távolságra van a Szerémitől is. SZVSZ a III.-nál a Hauszman utca egy kicsit gáz, mert hétköznap azon azért van forgalom. Jobb ha nem arra néz az ablak.

Csá,
SZOMI

Előzmény: Piet (5)