MIKIATI
2003.05.23
|
|
0 0
2082
|
Üdv Mindenkinek!
A következő a gondom: mentem az autóval, és olyan hangot hallottam, mintha sugárhajtóműve lenne...biztos azért olyan gyors ... :)))))
A viccet félretéve, hazamértem, felemeltem, megforgattam a hátsó kerekeit, a jobb oldalon semmi hang, a bal oldalon viszont a fékpofa/pofák egy ponton hozzáérnek a dobhoz menet közben ( nincs a kézifék behúzva! ;) ), innen jött a súrlódó hang. Szörvízbe be, aszonták, hogy az utánállítót javították, és most jó. OK. K.madarasról hazafelé ismét a sugárhajtómű-hangra lettem figyelmes az autópályán. Hétfőn szörvíz ismét. Amikor mentem onnan hazafelé, hallottam a súrlódó hangot továbbra is. Útközben egy normálisabb szerelőhöz be, szedje már szét az orrom elött, legyen szíves. Megtette, átnézte. Azt mondta, hogy itt minden OK, jó az utánállító, a betétek is, a csapágy is. Megpucolgatta a betéteket, a dobot is, majd visszarakta. Még mindig hozzáért egy ponton a dobhoz valamelyik betét... Mondta, hogy az ilyen korú ('94 év vége) autókon a dobféknél ez megszokott dolog, az, hogy a jobb oldaki nem szól, az mázli. A betétek majden tökújak, mintegy 5000-et futhattak.
Kérdeném: tényleg megszokott az ilyen? És ha esetleg nem, akkor miért érnek hozzá a betétek, és hogy lehet megcsninálni?
Köszönettel : M.A. |
|