krisztababa Creative Commons License 2003.05.22 0 0 97
TeknoPoint - így ahogy írom, de ez azért nem biztos, hogy releváns info beszerzés-ügyileg, mert ők márkaképviseletként külföldről, nagyobb tételben hozzák be (ezért sem egy vészes árkategória - volt régebben kb. 140 eFt körül), viszont van egy-két extrája, pl. a pollenszűrőn felül beszerelhető dohányfüst szűrő, ami nálunk nem kell, de van olyan lakás, ahol fontos lehet.

Persze tudjuk, hogy azóta mindenhol lehet már ócsó klímát kapni. Tehát az ár igazán már nem tényező, pontosabban már a luxuskategóriából elérhetővé vált.

A szerelés a döntő szerintem, otthon nem lehet összerakni, egyrészt azért, mert a benne lévő gázok kezeléséhez szakvizsga és ún. "zöldkártya" szükséges (azok a szerelők kapják, akik levizsgáztak a normál szakvizsgájukon felül), másrészt a beüzemeléskor a gázszintet is utána kell állítani, amit csak szakember végezhet. (Ezért is volt egy korábbi hozzászólásban, hogy a szakik visszamentek ellenőrizni, s ez helyes is, ezt mindenhol így KELL csinálni, hűtőgépeknél is azért van, hogy bár 10 perc alatt megjavítják, még "szöszmötölnek" két órát.) Ezen felül ugye tudjuk, hogy ezen tényleg nem szabad spórolni, mert akkor oda lehet a drága géped meg a garanciád is. És kiemelendően fontos a karbantartás (egy évben egyszer megnézetni szakemberrel), nemcsak a gép, de az egészséged miatt is.

Les, egyébként a férjem azt szokta mondani, hogy ma már nincs rossz gép, ezek hi-tech technikával készülnek, inkább az a kérdés, mennyire vagy kényes a márkára. Ha házimoziból is csakis a szonit vagy az eldzsit szereted és ahhoz ragaszkodsz, akkor itt is megveheted a "nevet", de nem biztos, hogy érdemes, annyival "nem szól szebben", mint amennyi az árkülönbség...

Krb.

Előzmény: Les0130 (96)