Mylena Creative Commons License 2003.05.22 0 0 18
Hát jó hogy feltetted ezt a kérdést, mert én is érintett vagyok, így legalább jól utánanéztem, de még mindig nem egyértelmű számomra. A Külügyminisztérium honlapján ezt találtam, tehát igazad van (ja és ez kimondottan Horvátországra vonatkozik):

"A háziállatok ideiglenes, rövid időre történő bevitelét illetően (a tulajdonos turistaútja során, háziállatok kiállításán történő részvétel céljából és hasonlók) a tulajdonos köteles a háziállatot bejelenteni a horvát vámszervek munkatársának. A tulajdonosnak emellett rendelkeznie kell a következő dokumentumokkal:

-a kutya, vagy macska gazdájának rendelkeznie kell a háziállat oltási könyvével, amelyen szerepelnek az állat azonosító adatai és azonosító jelei. A három hónapnál idősebb kutyáknak és macskáknak veszettség elleni védőoltással kell rendelkezniük, azzal a megkötéssel, hogy az oltásnak a beutazás előtt legalább 15 nappal, de legfeljebb 6 hónappal kellett megtörténnie."

Gondolom csak a nemzetközi oltási könyv jó, most még azt nem tudom, hogy hatósági állatorvosi bejegyzés kell, vagy elég a "háziorvos" bejegyzése is. Nekem elég cikis lesz, mert februárban lett oltva a kutya, és augusztusban megyünk. Ezt nem tudom elfogadják-e.

Ja és máshol ezt találtam:

"Kedvenceink (kutya, macska stb.) kiviteléhez állategészségügyi bizonyítvány és kiviteli nyilatkozat kitöltése (annak a vámhatóság általi igazoltatása) szükséges."

Én azért felhívnám az illetékes határállomást hogy mi van. Légyszi majd oszd meg itt a tapasztalokat! Ja és jó nyaralást (az ebnek is)!

Előzmény: Chipolla (17)