Abeto Creative Commons License 2003.05.19 0 0 23
A sajtó egyelőre ennyit közöl a dologról:

Pályázat a reptéri buszokra
2003. május 19.
FigyelőNet-lapszemle

Magánkézbe kerül a Ferihegyi repülőtér minibusz-szolgáltatása – a légikikötőt üzemeltető cég, a Budapest Airport Rt. kiírta a pályázatot a járművek üzemeltetésének kizárólagos jogaira: az első forduló júliusban, a második augusztus végén kezdődik - írja a Népszabadság.

Pető György, a Budapest Airport Rt. kommunikációs igazgatója közölte, a pályázaton alapfeltétel, hogy a jelenlegi dolgozók nyolcvan százalékát tovább kell foglalkoztatni, a munkaviszony jogfolytonos marad, egy későbbi felmondás esetén pedig visszamenőleg jár majd a végkielégítés, amit az új tulajdonosnak kell állnia. Pető hozzátette: a pályázatok értékelésénél igen nagy súllyal veszik figyelembe azt is, hogy a kötelező nyolcvan százalékon felül hány dolgozót vesz át az új tulajdonos.

Az efféle kiszervezéssel a munkavállalók majdnem mindig rosszul járnak – mondja Trenka István, a Közlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke, aki úgy véli, a magánosítás miatt elveszhetnek a kollektív szerződésben biztosított szociális juttatások. A KDSZSZ elnöke emlékeztet, az ágazati szakszervezeteknek ilyen esetben nagyobb a mozgásterük, mint a helyi munkavállalók tömörülésének, mivel őket nem a szerződéseket felmondani készülő vállalat foglalkoztatja.


Előzmény: Vinnen (22)