Piszkos_Fred Creative Commons License 1999.04.21 0 0 225
Gavrilo!

Az "elvtárs"-ra rögtön felhúzhatnám az orrom, de tudom milyen értelemben használtad, meg amúgy sem vagyok az a sértôdôs típus.
Nem egészen olvastad végig a legutóbbi írásom: Én ugyanis albán ÉS szerb oldalról hallottam ezt a ház-dolgot. Még egyszer leírom:

Egy albán elmesélte, hogy a szerbek kiűzték a házából (amolyan humánus mész-vagy-lelövünk-mint-egy-kutyát módon), aztán "nagylelkűen" felajánlották neki, hogy valutáért vásárolja vissza a saját (!!!) házát. Eddig a sztori.

Egy SZERB viszont eldicsekedett azzal, hogy milyen jó boltot csinált. Elvette egy koszovói albán házát, aztán eladta kemény valutáért az eredeti tulajnak (ti. az albánnak), aztán még Belgrádban is bezsebelt nem kevés pénzt, mondván hogy az albánok elűzték otthonról. Namármost én MINDKETTÔNEK hiszek. De ez a szerb olyan hülye volt, hogy volt pofája eldicsekedni ezzel a szemétséggel. Hazudott volna?...

Más:
Egyik rokonom (unokabátyám valakijének a valakije, én sem tudom pontosan) Horvátországban lakott-lakik. Amikor a szerbek pár évvel ezelôtt bevonultak a falujukba, elmenekültek (naná, a szerbeknek már akkor sem volt túl jó hírük). Ott kellett hogy hagyják a szép nagy házukat + istállót + stb. Mikor a szerbek kivonultak, rögtön visszatértek (volna) otthonukba. Csakhogy: a humánus, kedves szerbek mindent elvittek tôlük. Nem csak a bútorokat, de az ajtókat, ablakokat (a kereteiket is), még a villanyvezetékeket is kirángatták a falból. Úgy nézett ki a ház, mintha keresztülvonult volna rajta az egész második ukrán front. És nem csak velük történt ez meg - minden ház így nézett ki a falujukban.

Persze lehet, hogy a "gonosz" nyugati sajtó tudósítói csinálták ezt, propagandacélból a szerbek ellen... ;-)

Előzmény: gavrilo (211)