karaki Creative Commons License 2003.05.09 0 0 645
Corten!
Szerencsére "csak" drótféreg lehet, talajfertőtlenítést szoktak alkalmazni, Diazinon szabdforgalmú, káposztafélékben jó. Hozzáteszem, nem valami kifinomult szer, de pillanatnyilag nincs jobb ötletem. Elég polifág társaság, ráadásul sokféle drótféreg van, számíthatsz rájuk több növényen (pontosításhoz már határozni kéne, neten nehéz :)). Földibolhák ellen Chinetrin biztos hogy hat, amikor tömegesen megjelennek mehet rájuk. Gondolom észrevenni nem lesz gond, még hallani is őket. Vakondokot soha nem bántottam még, naftalin gondolom csak riaszt, mellesleg védett állat, csak finoman.
Cac424!
A Galition talajfertőtlenítő, többek között lótetűre fejlesztve, így jogosan hat. A leírt eljárás szellemes (új nekem), viszont a végével kapcsolatban kétségeim vannak. A talajtakarást fent kéne hagyni, mielőtt levesszük összeszedni a hullákat, így kímélve a madarakat. Akkor már inkább a lótetű lakjon jól, minthogy madárirtásba kezdjünk.
kgy2316!
Az Arvalin rágcsálóirtó, akkor inkább a fenti megoldás, de csak ha muszáj! Ágyások mellé szórva sem vagy jobb helyzetben. Ugyan az vonatkozik rá, mivel a talajban való mozgását a szernek nem tudod nyomonkövetni.
Összeségében minden talajfertőtlenítés vad dolog, nem igazán lehet bio módszerrel megúszni (én nem tudok hatásost), pedig szívesebben javasolnék.
Jó hétvégi kertészkedést!
Karaki
Előzmény: CORTEN (642)