Mogorva Creative Commons License 1999.04.21 0 0 14
A szlovák szakszervezetek lapjának adott interjúban Szlobodan Milosevics kijelentette, hogy a jugoszláv hadsereg sikeresen száll szembe a nagy távolságból támadó, technikai és fegyverzeti fölénnyel bíró NATO-erőkkel.

Mint mondta, a háború kezdete óta a jugoszláv hadsereg mindösze öt katonát vesztett, ezzel szemben a jugoszláv légelhárítás a NATO félszáz harci gépét és száznál több rakétáját semmisítette meg, mert a katonák nem félnek, gyorsan kitanulták a NATO ellen alkalmas harcászati fortélyokat, megismerték az ellenfél gyenge pontjait. A NATO-erők lehetséges szárazföldi bevetésére "nemcsak felkészültünk, hanem valójában várjuk is, mert akkor majd a NATO katonái lőtávunkon belülre kerülnek. Akkor elkapjuk őket."

"Az albánokat gyors elszaporodásuk semmiképpen sem jogosítja fel arra, hogy hazánk egy részét elszakítsák" – fogalmazott Milosevics.

A lap kérdésére, hogy ha nem etnikai tisztogatás, akkor minek nevezhető vajon az albánok szerbek általi elűzetése, Milosevic azt válaszolta: hazugság azt állítani, hogy a szerbek etnikai tisztogatásokat hajtanak végre. A bombázások kezdetéig a koszovói albánok nem menekültek: az emberek a szerbek és albánok között nem válogató NATO-bombák elől menekülnek el otthonaikból. "A menekültáradat a bombázások következménye. Katonáink a polgári lakosságot békén hagyják."

Nem megmondtam... holnap már majd azt fogja állítani, hogy a halott albánok öngyilkosok lettek, a menekülők pedig valójában disszidensek...
Lőjék már agyon végre ezt a rühes kutyát!