tsc Creative Commons License 2003.05.08 0 0 32
Én most voltam egy újabb helyen, Forrás Magánklinika, Szeged, ahol is felvilágosítottak, hogy szinte csak és kizárólag Lentigo-im vannak, ami nem anyajegy, hanem csak hasonló, jórészt nap hatására kijövő barnás (nagyjából)kör alakú folt, sokkal kevesebb rizikóval (a szeplőnél azért csúnyább dolog).

Ők azt mondták hogy inkább az az anyajegy, aminek saját vérellátása van, kiemelkedik, esetleg fekete szőr nő belőle, stb. Elég normálisnak és hozzáértőnek tüntek, türelemmel válaszoltak minden kérdésemre, és elmondták hogy nem érdemes leszedni ezeket mert csúnya hegek maradnak a vércsoportom miatt, inkább ha van kedvem félévente nézzek vissza.

A lézeres dolgokról szintén lebeszéltek (pedig ők is csinálják), merthogy állítólag bazi nagy sebet csinál, és néha tök aggresszíven visszanő a helyére az anyajegy, szóval csak a körbevagdosás az üdvözítő módszer.

Azért nekem már itt közben megint kezdenek összekeveredni a dolgok, hogy egyáltalán mi az anyajegy, meg mi nem? Minden helyen mást írnak, szerintem magyarországon gyüjtőfogalom minden olyanra ami barna és a bőrön van, de ez így biztos hogy téves!

A neten azt olvastam, hogy a NEVI-k családjában van a NEVUS (az anyajegy) is meg a szeplő, meg a lentigo is (meg még pár másik dolog).

Amit én eddig diszpláziás anyajegyeknek gondoltam, úgy néz ki "csak" lentigok, amik általában nem teljesen szimmetrikusak, kicsit ilyenek-olyanok.

Valami hozzáértő rendet tehetne a káoszban. :))

Az a szomorú, hogy ez a 3. hely vagy negyedik ahol jártam ilyen ügyben, és eddig mindenütt elfelejtették közölni, hogy ezek "csak" lentigok, és ne parázzak annyira feleslegesen. :-(

Nem állították sehol az ellenkezőjét persze, de olyan szinten nem foglalkoztam velem, a kérdéseimre se nagyon válaszolgattak, hogy hajjaj. Max elővették a dermatoszkópot, megnéztek párat aztán viszlát, jöhet a következő.