NZA Creative Commons License 2003.05.07 0 0 38
Felhozom.

Lezárták az utat Budakeszin a polgári körösök

"Budakeszin az is gondot okoz, hogy a lakosok átmenjenek az út egyik oldaláról a másikra - nyilatkozta a távirati irodának Budakeszi Polgári Kör egyik képviselője, aki tiltakozása jeléül társaival lezárta a települést átszelő utat. Megoldást hosszú távon az M0-ás körgyűrű teljes megépítése hozhat. (...)

... szükség lenne - két kilométer hosszan - egy elkerülő útra, amely tehermentesítené a várost a forgalom alól. Utalt arra, hogy ennek költségei azonban több száz millió forintra rúgnának, s az igazi megoldást az M0-ás körgyűrű megépítése jelentené."

Úgy nézem, hogy az agglomerációba kivándorló, magukat polgárnak érző emberek előhozták ismét a felháborító érveiket... Vajon hova is épülne az elkerülő út? Természetesen a Budai hegység természetvédelmi terület közepére.

Egy pozitívumot látok a cikkben:
"Pásztor Zoltán, a Pest Megyei Állami Közútkezelő Kht. (Pemák) szóvivője (...) úgy vélte: most gyógyírt jelenthet a helybéliek közlekedési gondjaira, ha buszsávot alakítanának ki a Budakeszi úton, így gyorsítva a közlekedést. Pásztor Zoltán reményei szerint sokan a gépkocsi helyett inkább a buszt választják majd. Közölte, hogy a Pemák most pályázatot nyújt be a buszsáv kialakítására, s jövőre már e megoldás könnyíthet majd a helyzeten."