netizen Creative Commons License 2003.05.06 0 0 23
A magyar kábeles szolgáltatók szinvonala, finoman fogalmazva, nevetséges. Az aranyárban adott előfizetési díjért az európában standardnak számító sávszéleség töredékét nyujtják. Infrastruktúrájuk beteges, ezért vezetgetnek be UL/DL ratiokat. Másfelől a wifis rendszer már ma eljuthat oda, ahova emberi számítás szerint legkorábban 10 év mulva jutnának el a hagyományos rencerek.

Ha a debilszolgáltatók nagyrészét nézed, a GPRS áraik nevettségesek. A voda nyújt elfogadható árú szolgáltatást. Mindezek mellet egy komoly ISP szolgáltatáshoz a megfeleő hálozatos hátterük nincs meg, ezért adja a pannon és a westel a GPRSt aranyárban, míg az elérhető áru voda sávszélességben alulmúlja GPRS-es rencerén azt, amit a GSM GPRS nélkül is garantál bárkinek (9k6bps).

Snúrluze nincs, mert infrastruktúra sincs meg consumer sincs. Mint mondtam az a bajuk a wifivel imho, hogy a késöbbikeben nem lesz a majoroknek hova növekedni, ill. lesz, de kénytelenek lesznek helytállni egy kőkemény piaci versenyben. No ez az, amit nem akarnak, úgyláccik. Ha megnézed Pesten az van, hogy ahol van UPC ott mondvacsinált okoból nem vehecc ADSL-t és fordítva: ahol ADSL van ott valamiért az UPC nem árul semmit. kartellrencer van már most, miközben a penetráció nincs 10% se.

A tartalomszolgáltatók halála a jelenlegi állapot mellesleg.

Előzmény: Hayloft Ezekiel (22)