frimi Creative Commons License 2003.05.06 0 0 217
Bár nincs pontos receptem, de mint vegyész mondom neked, hogy elvileg a széklábából is lehet pálinkát főzni, ha van benne elég cukor, hogy kierjedjen... :-))

A viccet félretéve, semmi különös eltérés nem lehet szerintem más kommersz gyümölcspálinka készítéshez képest. Nagyon valószínűnek tartom, hogy érett bogyóból kell készíteni (én ezt tenném), már csak azért is, mert máshol ebben a növényben nem lehet sehol kierejedésre képes cukor. No, meg ízanyag is itt van a legtöbb. Ugyanolyan cefrét készítenék, mint mondjuk barackból - figyelembe véve azt is, hogy feltételezésem szerint a bogyóban azért kevesebb a cukor, mint az érett barackban. Ezért nem ártana egy kis kristálycukorral feljavítani a cefrét(ami egyébként a jogszabályok szerint tilos!). Kierjesztés, és jöhet a lefőzés...
Frimi

Előzmény: wilard (211)