make me smile Creative Commons License 2003.05.05 0 0 2315
Sziasztok!
Hát akkor íme a beszámoló egy "elsőbálostól", melynek lényege, hogy remélem, ez nem az utolsó utam volt Prágába. Nem csalódtam, várakozásomnak megfelelően szeretnivaló város. Nem tudományosan, inkább emocionálisan készültem rá, és ott is inkább a látványra, a hangulatra hagyatkoztam, mint a bédekkerre. Itt mindenki a kocsmákkal jön, hát pipáljuk ki ezt a témát: egy nyugodt szívvel ajánlható címet sikerült begyűjtenem: korrekt, kellemes hely, elfogadható áron jó kaják - feltétlenül megkostolandó a bramborák nevezetű krumplilepény. Itt szerettem bele a Kozelbe - eddig ki nem állhattam a barna sört. Szóval az intézmény neve: u Mate˘je Krejc˘íka a Vejvodova 4/941 sz. alatt. Staré Meston van, ha a Károly-híd felől jőve végigmegyünk a Karlován, majd jobbra a Jilskán, az első sarkon balra indul a Vejvodova. Ja, nem kocsma, vendéglő!
Egyébként minden nap knédlit ettünk, vagy sonkával, vagy pörkölttel, de nem bírtuk megunni + barna sör. Kapacitásom már a második napon felment pohárról korsóra /jóvanna, a szesztorna nem az én sportágam:-)/
Megfordultunk az itt már felemlegetett Fekete Ökörben, valamint /szombat este/ a Malostranske Pívnicében is, szó szerint: bementünk, meg kijöttünk, miután szinte beleütköztünk a sűrű füstbe és zsivalyba- nem a mi világunk, de a feelinget megtapasztaltuk.
Egy saroknyira laktunk az u Kalicha-tól, perszehogy ki lett próbálva. Kaja jó, kiszolgálás amolyan sunyin negédes, pénzkicsalogatós. Számlát nem láttunk, csak végösszeget. Gambrinust ittunk. Támadt némi meglepetés, miután magamnak kicsit, a páromnak nagyot kértünk, erre fél ill. 1 literest hoztak:-)A zenészek nagy fazonok voltak, mintha a Svejkből léptek volna elő: egy hermónikás és egy tubás.
Isteni volt a sör az u Flekuban, de a leg-leg a 14 fokos svaty Norbert a strachovi kolostor sörfőzdéjében.
Itt hagyom abba, mert ezt már nem lehet überelni!:-))