MuzX Creative Commons License 1999.04.20 0 0 1
Üdv!

Én abszolút amatôr vagyok, de mostanában kezd szenvedélyemmé válni a fotózás, és mondjuk 8 tekercs filmbôl már sikerült 2-3 olyan képet csinálni, amire profi fotós is azt mondta, hogy akár címlap is lehetne :)))
Én nemrég vettem egy Nikon F-60-at, 35-80-as objektívvel. Ezzel már most elégedetlen vagyok, (mármint az objektívvel), mert egyszerűen képtelenség vele olyan tűéles részleteket tartalmazó képet csinálni, mint amielyet az öreg fixobjektíves Yashica tudott. Igaz, a Nikkor objektívek közül ez a legszegényesebb, a katalógusuk más pozitívumot nem is tudott mondani róla, csak "általános, könnyű ogjektív, fôleg utazáshoz ajánlott". A profi ismerôsöm úgy jellemezte: túristaobjektív. SZóval mindenképpen akarok egy másikat, csak az a kínom, hogy ha veszek egy 70(80)-200-as telét, azzal meg nem vagyok kisegítve az alsóbb tartományban, ezt meg nehezen tudom eladni.
Eddig a legsikerültebb képek fôleg makró jellegű természetfotók, illetve érdekes fény-árnyék játékot mutató tárgyak voltak.
Valamiért az éjszakai fotózás is egész jól megy, pedig még állványom sincs egyelôre.
És még egy érdekes dolog, énnekem a 200-as filmek jöttek be, már próbálkoztam többször 400-assal, de mindig vacakabb lett.
Ja, és bocs, ha sületlenségeket írok, mondom, még nagyon zöldfülű vagyok :)))