Alex2002 Creative Commons License 2003.05.01 0 0 topiknyitó
Vajon érdemes-e félévente upgradelni a gépet?
Természetesen, aki mániákusan arra van rákattanva, hogy a legújabb játékokat nyomassa, vagy hajszolja a 3DMark pontszámokat. OKé, aki játékos, az csinálja, de aki nem az??

Belegondoltatok abba, hogy mekkora átverés az egész? Hiszen mire használja az ember a számítógépét, ha nem megszállott játékos, fejleszto, dizájner? Office, zene, film, kép, net és még? Na még? Ennyi. Kérdem én, mi az atyaúristennek kell 3 gigás proci, 1 G memória, 128 MB videómemória?
Nekem 850-es duronom van 128 MB noname memóriával, osrégi 8 MB ATI videókártyával, szintén osrégi Yamaha-csipegovel, noname cdrommal, több éves merevlemezzel, mindez egy "ócska" Fastfame-alaplapon, Win 98-cal, amióta megvan, egyszer sem láttam BSOD-t, fagyást, nincs badsector a hardon, egyetlen hardver-hiba sem történt, és amit meg akartam csinálni, azt sikerült is (nem vagyok játék- és vektorgrafika-buzi). Hiszen mivel jobb a 97-es Word, ha nem 700 megás, hanem 3 gigás procin fut?
Eszem ágában sincs upgradelni, pedig a pénz kikerülne rá.
Természetesen nem ócsárolni akarom az új cuccokat, csak azt akarom kicsit megpendíteni, hogy ez az egész hardver-biznisz szépen elment egy irányba, és szépen leszoktatta a júzert arról, hogy feltegye magának a kérdést: vajon ténylég megéri nekem állandóan upgradelni? Képes vagyok-e valóban kihasználni a nagyobb teljesítményt? Még egyszer hangsúlyozom, nem játékokról és egyéb, hipersebességet kéro alkalmazásokról beszélek.