Ugy hiszem nem vizsgalja a TED ketszer a bad line condition-t, hanem csak egyszer nezi meg (es azt a 7-tel hasonlitva).
Valszeg igazad van.
Fontos, hogy a TED a DMA-hoz lathatolag egyetlen funkcionalisan ket reszre osztott 80-as shift buffert hasznal (ugyis mint FIFO-sorbuffer?) Itt egy uj DMA-adat beolvasasa eltolja az addig beolvasott ertekeket, ezert azokat nem szabad elhajitani (eddig azt csinaltam). Ez teljesen megmagyarazza az FLI-ben tapasztalhato effektet, hogy egy rasztersor szinertekei az elozo rasztersor fenyero ertekeinek felelnek meg.
Ez nagyon hasznos info!
Gyanitom a Te problemad a tul keson generalt bad line-nal is ezzel kapcsolatos, azaz addig a pontig egyszeruen nincsenek fenyero ertekeid, csak szintertekek az elozo rasztersorbol, igy ott valamit,valahonnan hasznal a TED.... :-)
Szoval ez a dolog ugy nez ki (de majd elokeresem es elkuldom neked), hogy a karaktersor elejen az also fele a karaktereknek kulonbozo szinu de azonos arnyalatu mint a felo resz, mig a karaktersor tobbi reszenel mind a szin, mind a fenyero valtozik! Tehat nem valahonnan vesz valamit, hanem csak nem valtozik. Most az a kerdes, hogy amikor frissiti a TED ezt a belso buffert, akkor hogyan csinalja, honnan olvassa az datokat. Mert ha a memoriaban a karaktersor elejerol olvassa, de a kesleltetes miatt nem a buffer elejebe irja, akkor a DMA kesleltetes merteken allitva valszeg meg lehet csinalni, hogy vizszintesen tetszoleges karakterhelyel scrollozzuk a kepernyot! :)))))
Egyebkent egy rakas klasszikus jatek is buheralja ezeket a regisztereket a a fuggoleges finom scrollhoz, ha nem az egesz kepernyo scrollozodik, hanem csak egy resze. Talan azokat kene egyszer rendesen szetszedni, de szerintem meg ugy sem lesz konnyu a dolog.
En tudom, hogy miert buheraljak. Epp irni is akartam, hogy biztos azert csinaljak, mert nem az egesz kepernyot scrollozzak. A dolog ugyanis egyszeru. Gondolom tudod, hogy FF1F hatarozza meg, hogy egy rasztersorban az aktualis karaktersor melyik sora jelenjen meg a 8 kozul. Ha csak FF06-ot allitod, akkor a badlineok ennek megfeleloen jonnek majd, de FF1F ugyanugy ketyeg, ezert a karaktersorok korbecsusznak ha FF06 es FF1F nincs "szinkronban". Probald ki, hogy mi tortenik, ha a kepernyok kozepen allitod FF06-ot es vele FF1F-et is, vagy ha az utobbit elhagyod.
Andras