Amonra Creative Commons License 2003.04.28 0 0 1149
Szia Greenlak!

Tehát egy erdélyi típusú faház 2 szintes. A kémény teteje 6,75m a ház teteje is ennyi. Téglából rakott a kémény és bélelve van 130-as alucsővel. A kéményseprőtől kapott szakvéleményen 21kW-ra van engedély, mert a kémény teteje és ahol csatlakozni fog a cirkó a kénybe 5m különbség van. Ez -a fűtésszerelő is mutogatott valami táblázatot- 21kW-os készülék telepítését teszi lehetővé. Nekem hihetőnek tűnt a dolog, ha már a fazon lobogtat ilyen táblázatot. A szerelő nagyon erőltetni próbált egy turbó kazánt, amiben van valamekkora melegvíz tároló. Nem is lenne itt baj, ha nem kellene hozzá építési engedély, meg gázcsőáthelyezés. Mert most ahova a cirkó kerül egy kis Junkers vízmelegítő van. A kulipintyi egyébként Fejér megyében van, Gárdonyban. Ez a terület a Kémény RT. céghez tartozik. Lehet, hogy holnap megengedek egy telefont. Ezen az építési terven ilyen nincs, ez nem egy új könnyűszerkezetes ház. A barátnőm apja vette, egy kiállítási darab volt, amit szétszedtek, és újra összeraktak, persze közben egy kicsit ázott is az esőben, de nem túl sokat. 5 évet ált összerakva, és most úgy döntöttünk, hogy belakjuk. Kis családunk első családi háza. :-))

Számolgattam az itteni fórumon javasolt Dég féle programmal. A falra 0,2 k érték jön ki, az ablakok és az ajtó is 1,1k a tetőtérre még nem volt időm, de biztos nem lesz ennyire jó, mert csak 10cm üveggyapot van a cserepek felé. Na mindegy, de a fűtésszerelő 60W/köbm.-el számolt, ez elég túlméretezetnek tűnik, így 18kW jött ki a fazonnak. Azt mondja a 20kW-os kazán elég nyögve nyelős lesz itt, de szerintem nem.
Ja és azt is mondta, hogy a 20k kazán nem tudja meghajtani a 120L melegvíztárolót. Ez szerintem baromság. Valószínűleg Vaillantot fogunk venni, mert ami ezek kívül van vagy nagyon gagyi, vagy drágább mint a Vaillant, a Buderus állókazánját nézegettem ami szintén 20KW.

Előzmény: greenlak (1141)