courvoisier Creative Commons License 2003.04.22 0 0 196
Szervusz plajbasz,

"DIÓLIKŐR
Hozzávalók: 50 dkg fiatal zöld dió, tiszta szesz, cukor szirup, fahéj, szegfűszeg, szegfűbors, gyömbér.
Elkészítése: A zöld diót megmossuk, felaprítjuk vagy összevagdaljuk és egy befőttesüveg aljára tesszük. Felöntjük annyi tiszta szesszel, amennyi éppen ellepi. Beledobunk pár szem szegfűborsot, 2--3 szem szegfűszeget, fahéjdarabkákat és durvára tördelt gyömbérgyökeret. Az üveget bekötjük és 2 hónapig állni hagyjuk. Ezután leszűrjük és ízlés szerint cukorsziruppal higítjuk, amit kanalanként keverünk a kivonathoz.
Újabb két hónap érlelés után palackozunk. Száraz, hűvös helyen tároljuk."

ezt most találtam. Tiszta szesz alatt a 96%-os érti a recept, a 100 %-ossal ne próbálkozz, mert az jó eséllyel benzolról van desztillálva, ezért rém egészségtelen. De még jobb, ha valami semlegesebb ízű, vagy a diós ízzel esetleg harmonizáló tömény pálinkából indulsz ki. Van otthon egy bonyolultabb receptem is, he nem felejtem el, akkor előszedem.

Ami a baromi jó pálinka előállítását illeti, a topikon bőven találsz útmutatást, de konkrét kérdésekre is szívesen válaszolunk.

Előzmény: plajbasz (192)