Biya Creative Commons License 2003.04.17 0 0 39
50 perc???? De jó is lenne! Lehet, hogy hiperszupercsillivillik ezek az új sínbuszok, de :
1. Amíg a régi BZ-k is járnak, és lerobbannak (már 16-18 fokban is felforrt a vizük, eddig legalább csak nyári kánikulában volt) addig hiába tudna ezerrel tépni a sínbusz, álldogálhat majd valamelyik állomáson 20-25 perceket az ellenvonatra várva.
2. Ellenvonatok: aki megint kitalálta az új menetrendet, az sztem még vonatot sem látott élőben. konkrétan: a 15.35-kor Nyugatiból induló járatnál pölö bele van kalkulálva a menetidejébe 10-12 perc állás a szembejövőre várva Pcsabán. Ennek a konkrét vonatnak a menetideje Dorogig pontosan 1 óra 30 perc!!!
Amíg itt nem lesz változás, addig .... amúgy meg a pálya is ocsmány állapotban van, úgy tudom bennfentesektől, hogy a Leányvár-Dorog szakasz a legjobb, itt akár 60 km/h-val (!) is mehet a vonat. Az újpesti hídról meg azt hallottam (szintén vasutasoktól), hogy kiszállt valami bizottság és megállapították, hogy az eddigi 5 km/h helyett már lehet 50-nel menni rajta. Nemtom ez mennyire igaz, mert a vonatok döcögnek arrafele (lehet, hogy csak a mv-nek van esze). Sszal a vonat-helyzet olyan szar mint volt, ennek ellenére még mindig nem bírtam rávenni magam, hogy buszozzak. Itt legalább van ülőhely. Bocs, ha túl hosszú lett!
Előzmény: Frank Owl (38)