upserts Creative Commons License 2003.04.16 0 0 7
Kérlek segítsetek!

Ha másképp nem megy egy jó linkkel, ahol az axelerós kárvallott ügyfelek jó eséllyel egymásra találnak.

Magam részéről jobb ötlet beérkeztéig erősen fontolgatok egy saját nevemben indított pert az Axelero ellen. Kérdésem, hogy ki mennyi esélyt ad nekem? Mivel csak pár tízezer forintra szándékszom perelni, ezért ennek bírósági illetékét a cél érdekében szívesen megkockáztatnám.

2001. december végén kétéves hűségnyilatkozattal szerződést kötöttem az axeleróval (jaj de bánom, hogy nem egy évessel). Az akkor hirdetési szóróanyag szerint erre tisztán emlékszem a második évre fizetendő havi díj az aktuálisan (jelenleg) kötött 2 éves hűségnyilatkozatos szerződések kedvezményes díja, ami logikus és korrekt szerintem. A szerződés-melléklet szerint ez listás díjszabásnak van aposztrofálva. Figyelemreméltó, hogy egyik esetben sem lehet tudni a pontos összeget, azaz biancó kell aláírni. Ez a biancó aláírás védhető valamennyire, viszont nincs Magyarországon jogállam, ha _ennyire_ vissza lehet vele élni, ahogy az axelero teszi ezt (az én meggyőzödésem szerint)

(Fontos közbeszúrandó kérdés/kérés: nincs valakinek ilyen korabeli szóróanyag véletlenül egy fénymásolás erejéig?)

Az első éves haví díjam bruttó 8500 forint volt, az második év első hónapjára bruttó 23.000 forintos számlát kaptam, ami majdnem 200%-os áremelkedés. Minden előzetes értesítés nélkül! Sőt! Az egyik nem névreszóló axelerós információs levélben szó szerint ez állt: "Abban az esetben, ha
csomagját nem kívánja módosítani, jelenlegi havidíja változatlan marad"

És a legszebb az egészben persze, hogy az axelero kötbérezhet engem, ha szerződést akarnék bontani az aláírt kétéves hűségnyilatkozat értelmében.