joreggelt
Anyam baratnoje elejtett egy-szerintem- egetrengető baromságot,miszerint a patkánynak SOHA nem szabad húst adni,mert meggajdul harap csíp rug és megvadul, a szomszádokat terrorizáéja és éjelente kisgyerekeket gyilkol. nayo az uccso 2t szamiccsuk le. :)
Gondolkoztam ezen,szerintem ez mostis elég falsnak tűnik. az egyetlen módja szerintem egy patkány megvadulásának az,hogy ha rossz emléke van z emberekről(pl.laborpatik..),vagy nincs vele foglalkozva. elég gyakori hiba szerintem,hogy gazdi és patkány közt nincs kontaktus, kétnaponta vizetcserél a gazdi,bedob egy kis répát,aztán a patkány már azt sem tudja kitől kapta ezt,csak azt érzékeli hogy valahonnan potyog az égből a kaja.
Én adok z összes gyereknk húst,szárazhúst(csirke,marha mittomén) nem nagyon,merrt félek hogy vizes. Száraz cicatáp volt először,de most hogy tápot váltotunk, az új kajában szerintem megfelelő aránban van zőccség,kiegészítő és hús is. napersze attól,hogy vlódinak tűnik benne a zőccség,attól még a natúr répakockák,almaszeletkék még mennek rendesen :)
Nayo,szoval arra akartam kijukadni,hogy ugyan Lucánál tapasztaltam-először-agresszivitásnak tűnő jeleket mikor szárhúst kaptak, pl bele akart harapni az ujjamba. Ettől megrémültem,ey hétig k egyik sem kapott húst. Aztán belegondoltam: az ujjamon adtam be neki a húst, a kezemnek meg elég erősen hús szaga lehetett(merhogy kutyákok is kaptak meg makkák,szóal egész délelőtt húst vagdostam..),és akár a mohóságának is be lehet tudni ezt az incidenst. és aztis,hogy a kölkeit elgázolva berohant a házba és elkezdett zabálni :)
Szóval mostanában is elég intenzíven kapnak húst,de semmiféle jelét nem mutatják agressziónak.. hasonló vagy ellenvlemény?
Tegnap etse kivettem mind a három lányt, és hirtelen azt vettem észre,hogy vagy Dita nőtt óóóriásit, vagy Luca ment össze :) Uganis majdnem ugyanakkorák lassan. Micike is növöget, bár ő szerintem világ életében ilyen kis "itsevagyok nebántsatok" virágszál lesz. Érdekes, a három lány közül Luca mint a rangidős a vezető egyéniség, Dita inkább szabadúszó, Micike meg "ott valahol a lábad előtt.":) szóval abszolút olyan mintha ott se lenne, lányok mégis kommandósokat mexégyenítően védik a picit(aki mostmár nemis olyan pici.)
hát veletek mivan?? mindneki alszik mostanában. teccsék mán felébredni:)