ercsibe Creative Commons License 2003.04.11 0 0 214
Szia!

Ha a tengertől való távolsága nem zavar, akkor bátran ajánlom a Mexicana-t. Én le voltam nyűgözve tőle. Igaz nem csilli-villi márvány, mint a Dreams, de az nekem nem is az igényem. A kiszolgálás, a felépítés, meg ezek nagyon jók. Bátran ajánlom. A kaja amúgy király. Végigettem mindent annak tudatában, hogy na bumm, legfeljebb iszok rá valamit, de hozzá sem kellett nyúlni a laposüveghez... :) (Pedig itthon kezelnek is a gyomorpanaszaim miatt)

Fakultatív. A Mózes hegyes kirándulásokat általában éjjel szokták megrendezni, ebben a téli turnusban volt ez csak fordítva, érthetően, hisza nyáron az a meleg nem fehérembernek való, télen az a hideg éjszaka-detto. Minket óva intettek más iroda szervezett útjaitól, ám nagyon megszívtuk, hogy nem mást választottunk. Minden irodának, aki szállásol az adott hotelbe emberkéket, kinn lóg a afalon a fakultatív progilistája. Az egy dolog, hogy fejenként átlag 5-10 dolcsival olcsóbbak, de ott valóban azt kapsz, amit ígérnek. Ezt csak onnan tudom, hogy más mesélte, aki utsó napon velünk jött Színes Kanyonba. Ha tudtok angolul akkor meg pláne ne OTP szervezés, mert az egyrészt csapnivaló (mint azt olvashattad) de ráadásul a hat dzsipből csak egyikbe ül a magyar idegenvezető (logikus), és a többiben aki ért angolul (néha németül) akkor OK, aki meg nem, annak szivacs. A Színes kanyonban mivel Timi fenn maradt inkább a többiek engem kértek meg, hogy tolmácsoljak mit is gagyarászik az arab srác. Szóval annyival kéne többet nyújtania legalább, hogy magyarul kapod az infót, de az sincs. A kihagyott progikról olvashattál, nos ilyen a másik irádánál szóba sem jöhet. Az árban nem csak csenevész kaja van, hanem hatalmas gyümölcstál, és az üdítők is. Ja, és az út végén fizetsz -állítólag, bár én ezt egy kissé kétlem, annak fényében, hogy ha elégedett voltál, akkor teljes összeg, ha nem, akor levonnak. Ez már nyugati kultúra nekem idegen, de ez lenne a helyes. Viszont ez igazolhatja azt, hogy ott tényleg törődnek Veletek, mert érdekük, hogy a teljes összeget megkapják.

Barátnőmék augusztusban úgy mentek végig ezeken a helyeken, ahol mi is voltunk, hogy többen voltak, és akkor kibéreltek egy napra egy taxist, és akkor egyrészt többet is láttak, meg oda jutottak el, ahova akartak. Én első alkalommal nem mertem bevállalni, annyi mindent mondanak az arab kultúráról, de köv. alkalommal így megyünk. Nekik így 100 LE-re jött ki fejenként, ami szintén kicsit olcsóbb, mint a szervezett utak, és egész napos, kaja inclusive.

Ha találtál fejenként huszasért kirándulást, boldog ember lehetsz, íme a mi fakultatív progilapunk (árak dollárban), ja és ne higgy az OTPs leírásnak, a fele sem igaz

Vasárnap -city tour - 10 $
Hétfő - Abu Galum - 60$
Kedd - Mózes hegy és Szt katalin kolostor - 50$
vagy Mózes hegy és Dahab - 45$
Szerda - Ras Mohamed nemzeti park itthon még busszal, de ottanra már csak hajókázás >:( 35$
Csütörtök - Kairo 90$ (repcsi 225$)
Péntek - Színes kanyon 50$

Előzmény: Bagandre (212)