Szellőke Creative Commons License 2003.04.11 0 0 204
Melyik bankkal beszéltetek?

Az Otp-nek elég a minimálbér (egy is). A POstabanknak egyáltalán nem kell jövedelem igazolás, csak a munkaviszony időtartamának igazolása. A gyed/gyest tényleg nem szokták elfogadni.
Van-e valaki akit meg lehet kérni kezesnek? (minimál béres is jó). Vagy pluszban bevonható ingatlanfedezet? (szülők háza).

Ha semmi nem működik a fentiek közül, akkor a lépcsőzetes kifizetésű életbiztosítás lehet a megoldás.
Ez úgy néz ki, egy biztosítóval köttök egy szerződést, ami olyasmiről szól, hogy havi rendszeres összeget befizettek a biztosítónak, ami valamivel magasabb, mint a havi törlesztőrészlet lenne (adott összegre és futamidőre), Ezután a bank nem végez semmilyen jövedelem vizsgálatot, mert elég garancia neki az életbiztosítás, simán megkapjátok a hitelt. A hitel folyósítása után ti csak a kezelési költséget fizetitek a banknak, a tőketörlesztést és kamatot a biztosító fizeti a neki fizetett havi életbiztosításotokból. A hitel végleges letörlsztése után a biztosító kifizeti nektek a pénzetek forgatásából (amit a futamidő alatt csinál )származó haszon rátok eső részét.
Összességében még akár jobban is járhattok, mert tervezik a lakáscélú törlesztés adókedvezményének csökkentését, az életbiztosításé tuti , hogy megmarad. KOnkrét konstrukciót csak biztosítós ember tud ajánlani.
Több cég is foglalkozik ilyennel, de a bankotokhoz közelálló lehet a legmegfelelőbb. Ha ez a megoldás marad, utánanézek a lehetőségeknek.

Előzmény: Mindy (202)