Törölt nick Creative Commons License 2003.04.10 0 0 71
Szia sírszele

Szerinted honnan tudjam én azt, hogy amiben most, ebben az életemben hiszek, azt nem tapasztaltam-e meg egy korábbiban, vagy két élet között valahol?
A kérdés hogy emlékszel-e rá? Ha nem akkor csak tudatalatt hat rád egyfajta késztetésként, csendes hangként. Amikor az ember emlékszik az összes előző életeire, az már olyan szint ahol nincs jelentősége a hitnek.

Mert, most hitnek gondolom, de, ha megtapasztaltam, akkor már nem hit. És akkor hit nem is létezik. Az angyalok meg amúgy is segítenek, ha bírnak.
Nem értem az egész hit dolgot, egyáltalán nem látom értelmét ennek a szónak!
Meg tudnád magyarázni?

A tudatosság számit. Hit létezik és egy nagyon fontos lépcső az ember fejlődésében. Sokan még előtte vannak, még nem jutottak hitre. Ha már a hited megingathatatlan kőszikla, akkor már jöhet a személyes megtapasztalás. Innen már nem kell a hit. Tekints rá ugy mint egyfajta energiára, amit ha fel tudsz venni magaba akkor kifejleszti a szellemi szemeidet. Nem véletlenül emlegeti Krisztus annyiszor a hitet az evangélumokban.

És azt se értem, hogy mért olyan különböző a "tapasztalat" és a "megtapasztalás". Ha valamit megismerek, átélek, akkor tudom, hogy mi az, és az már más kérdés, hogy ki segített abban, hogy megismerjem ezt a dolgot. Mért fontos ez? És mitől lesz kevésbé értékes az amit magamtól ismerek meg, mint az, amit egy angyal mutat meg?
Szerintem pont az hagy mélyebb nyomot, amit a saját bőrömön tapasztalok.
Figyelj, én nemtom, mi az a szellemtudomány, amit emlegetsz, de amiket most kérdeztem, az tényleg érdekel.

Itt nem az értékéről van szó, hanem inkább az odáig vezető utról. MIndkettő célhoz visz. Talán a megtapasztalás azért más mert ott felsőbb segitséget kapsz a te erőfeszitésed mellé. Olyan mintha több oldalról is látnád ugyanazt a dolgot, amire egyedül nem lennél képes.
Egyébként mindkettőt saját bőrödön tapasztalod, azonban tény és való hogy a saját erőfeszitésből elért dolgok értékesebbnek számitanak mint a megkapott dolgok...

Üdv
Adept

Előzmény: sírszele (70)