ttime Creative Commons License 2003.04.08 0 0 37
Bocs, csak el voltam havazva a hétvégén.

A teljes beruházásban a telekár csak töredék

Ezt megkérdőjelezném, bár pontos adataim nincsenek, én úgy gondolom, 2 számjegyű százalékban mérhető a telekár a teljes beruházáshoz képest.


Az egyik fő problémát - a minőségen és a zsúfoltságon kívül - abban látom a lakótelepek esetében, hogy nincs saját kertje egy-egy háznak. A közös pedig - nálunk legalábbis - senki földje, úgy is vigyáznak rá az emberek.

Az országban körülbelül kétmillióan laknak panelben. Majd szeretnék szétnézni itt, amikor mindegyikük megvalósítja álmát a saját családi házról. Mondjuk a Dunántúl Balaton feletti része talán elég lesz rá...

Nem hiszem, hogy 2 millió embernek lenne a vágya a saját családi ház - vidéken. Sokan kényelmesebbek annál, hogy napi 2,5 órát ingázzanak. Másrészt azt hiszem, hogy a panelnen lakók nagy részének nemhogy családi házra nincs pénze, hanem minőségi cserére sem.
A kérdés filozófiai oldalához hozzátartozik, hogy ha minden kínai venne egy hűtőt meg egy autót, pillanatok alatt tönkre menne a légkör. Emiatt nekünk is vissza kéne térni a jégszekrényhez és a lovaskocsihoz?

Ja, és az őrület továbbfolytatódik: A "Riverside" stb. "apartamnházak" tulajdonképpen a lakótelepek divatos továbbélései

Teljesen igazad van, megnéztem a riverside honlapját és dobtam egy hátast. Azért a marketingesnek van bőr a képén.

Ttime

Előzmény: felucca (33)