felucca Creative Commons License 2003.04.05 0 0 33
"...Egyébként nem hiszem, hogy a lepusztult ipartelep ideális környezet lenne lakóövezetnek...."

Ez ügyben szerintem keress rá a neten Helsinki Pikkuhuopalahti lakónegyedére, vagy a kikötőbeli új lakónegyedre. De tudom ajánlani Berlin-Ostkreuz mellett az egykori üveggyár helyén épített, vagy innen nem messze az egykori olajraktárból kialakított lakónegyedet. Hogy ne menjünk ilyen messzire, Bécsben a gáztartályokból magukból alakítottak ki olyan lakóházakat, hogy még Te is megnyalnád utána tíz ujjadat. Budapesten ezeknek sajnos még nyoma sincs, ha megvalósul - és a résztvevők önmérsékletet tanusítanak - ilyen lesz a Csepel-sziget keleti oldalán felépülő ún. Víziváros.

"...A 3-4 szintes parkosított szellősen épített háztömbök építése a mai telekárak mellett sajnos nem járható út. Nem véletlenül építenek a "jobb" telkekre 100 lakásos 10 emeletes..."

Hogy nem járható út, ezzel én óvatosabb lennék. A teljes beruházásban a telekár csak töredék. Valóban nem véletlenül építenek: ugyanis lakáspolitika helyett rablógazdálkodás folyik, gyakran a területi önkormányzatok kényszeríti ki a szabályozásokban a minél nagyobb szintterületsűrűséget. Hogy ez kinek és miért érdeke, az egyértelmű. Ha a problémára városi szintű koncepció lenne, nem történne ez meg.

"...Biztos mindenkit az eddig szerzett "élmények" erősen determinálnak, de én 4 éves "nyóckerületi" panelben lakás után elhatároztam, hogy többé ... nem fogok többlakásos házban lakni...."

Megértelek, pontosan az ilyen előítéletek kifejlődése miatt tartom halálos bűnnek azt, ami Magyarországon lakótelepügyben történt. nagyon sokba fog ez még kerülni az országnak - még generációkon át.

Az országban körülbelül kétmillióan laknak panelben. Majd szeretnék szétnézni itt, amikor mindegyikük megvalósítja álmát a saját családi házról. Mondjuk a Dunántúl Balaton feletti része talán elég lesz rá...

Ja, és az őrület továbbfolytatódik: A "Riverside" stb. "apartamnházak" tulajdonképpen a lakótelepek divatos továbbélései: Adj egy telket mondjuk kilátással valahová, rakd rá a legszarabb alagútzsalus betonházat, csinálj egy kacsaúsztatót a pincében, meg 3 négyzetméter tetőkertet valahol a házon, adj neki hangzatos nevet, nyomzass óriásplakátot és máris megkajolja a nép ugyanazt, amit eddig lakótelep címszó alatt közutálatnak örvendett.

Előzmény: ttime (31)