ttime Creative Commons License 2003.04.03 0 0 23
Elég sok mindent írtál, megpróbálok sorban reagálni, ha emiatt kissé zavaros lesz, előre is elnézést.

Értem én amit írsz, és lényegében egyet is értünk. Engem is bosszant, vagy inkább csak mosolyra késztet, amikor pl. valaki a belvárosban terepjáróval "vagizik". Már egy feleslegesen égő lámpa is zavar, és gondolhatod, nem a ELMÜ számla miatt, hanem egyszerűen a pazarlás bosszant.
Szerintem a lényeg az arányokban rejlik. Ha drága a földterület és három, vagy nyolc család megengedheti magának, hogy méregdrágán telket vesz és méregdrágán néhány valóban igényes villát épít az erdőszélen - mint történt ez a századfordulón a budai hegyekben - abban semmi kivetnivalót nem találok, általa inkább gazdagodik a tájkép
Tehát a jó környezetben lakás legyen kevesek kiváltsága? A "tájszétbaszás"-ra inkább az lenne a megoldás, hogy az építési engedélyeknél ne csak a beépítési százalékot és az orommagasságot vegyék figyelembe, hanem az esztétikai szempontokat is. Ezt viszont - mivel elég szubjektív dolog - nehéz törvényben szabályozni (bár úgy tudom vannak rá kísérletek). De az alapkérdésre nem adtad meg a választ: ki döntse el, hogy hányan lakhatnak zöldövezetben?
Ha olcsó a föld és ezrek teszik ugyanezt, az visszahat a minőségre is. A tömeges mindig rosszabb.
Alapvetően a minőség nem ár kérdése. Lehet sok pénzből is ocsmányat építeni. Erre valószínűleg Te is több példát tudnál felhozni, mint az ellenkzőjére. A pesten épülő lakóparkok mennyivel igényesebbek, mint a falusi környezetben épülők? Vagy az eredeti 60-70-es években épült 10x10-es típus falusi házak igényesebbek?

Remélem, nem mondod, azt, hogy hát miért ne ingázzon, hiszen megfizeti! Na, itt vannak a felesleges szolgáltatásra kényszerített cégek!
Az alapkérdés, ahonnan kiindultunk, hogy mennyiben "pazarló ill. tolvaj" aki az agglomerációból jár be dolgozni. Ezek szerint meg kéne szabni egy távolságot, amilyen messze utazhat valaki naponta? (Budapesten belül vannak nagyobb távolságok is, mint amit valaki Budakesziről tesz meg!)
látható már, hogy kit sikerült és volt érdemes meggyőzni és kit nem
Mint írtad, Te is ingázol a belvárosba. Ezek szerint magadat sem sikerült meggyőzni :-)

Ttime

Előzmény: felucca (21)