jakyg Creative Commons License 2003.04.01 0 0 2462
Élénk a topic!! A Petőfi egyszerűen csodás.

Muggli: Én is jendrónak néztem a gépeket, csak nem mertem leírni :))
Ez a hajó vagy B.füreden, vagy Óbudán készülhetett. Hová lettek vajon az óbudai dokumentációk? Talán volt annyi esze a levéltárosoknak, hogy begyűjtsék.

Más: ma elnézelődtem Újpesten. Ott áll a Vértes-Mátra-Sopron hármas. De mintha a Vértesben se lenne már motor, eléggé piroslik az oldala. :(((
A Hajójavítóban áll egy partmenti tengeri hajónak tűnő nagyobb darab jármű. Bár az orrán tolóbak is van. Olyan ruszki forma az egész, a feliratok is cirill betűsek. A hátsó felépítmény három! szintes. A raktérbe beépítettek egy Zsófia főhercegnő szépségű tákolmányt. Két szintes, a felső nagy része tiszta üveg, mint egy városnéző buszé. Az a gyanúm, hogy egy újabb állóhajó készül.
Áll ott még egy tengeri forma hajó, magyar zászlóval. Az is kocsma lesz vajon? S vajon hová lehet még kikötni?
Egy ezres uszály lebontott kerékállással, de ép kormányos lakással merőlegesen a sólyatérnek kikötve. Vajon csak "személyzettelenítik", vagy bontják?
Benn áll még 7 jeges, meg a Széchenyi.
A jegeseken kik dolgoznak? Nem hiszem, hogy a vizügy eltart sok hajónyi személyzetet évente pár napos, hetes munkáért.