Thonuzaba Creative Commons License 2003.03.31 0 0 5
Én például szoktam olyat csinálni, hogy a kedvenc számaim hanganyagát a zenei csatornákról rögzítem wave formátumban, amit később mp3-á tömörítek. Igaz a minőség ez esetben nem mindig kifogástalan. Amennyiben viszont az ily módon rögzített hanganyagot üzletszerűen (értsd: nagy tételben pénzért) másolod, akkor BŰNCSELEKMÉNYt követsz el!

Egyébként meg azon reményemnek szeretnék hangot adni, mely szerint minnél hamarabb általános gyakorlattá válik az a megoldás, hogy - akár az internetről, akár hanghorozóról - legálisan lehesen letölteni, illetve beszerezni MP 3-as formátumú fájlokat, ami a kiadóknak természetesen nem érdeke. Amíg viszont ez a probléma nem oldódik meg, addig aránytalanul drágák lesznek a legálisan beszerezhető albumok, mert az emberek a második legérzékenyebb szervükre (azaz a pénztárcájukra) gondolva az olcsóbb, de jogilag helytelen megoldást igyekszenek választani.

Igaz létenek már a neten is olyan helyek, ahol havi - nem is tulzottan magas előfizetési díjért viszonylag nagy mennyiségű esetleg korlátlan számú MP 3 is letölthető. Remélem ez a jövő útja.

Előzmény: ALBI (4)