szürkesün Creative Commons License 2003.03.27 0 0 142
Itt teljesen OFF, meg régi történet, de emlékezet frissítésnek nem árt:

Dionisie Agache, a Kézdivásárhelyen 1989 decemberében meglincselt milicista fia megkapta az értesítést: pár hónapja igényelt magyar igazolványát az erre vonatkozó indokokat felsorakoztató levele nyomán mégis kibocsátják.
Néhány hónap telt el azóta, hogy az 1989 decemberében Kézdivásárhelyen meglincselt Aurel Agache milicista fia, Dionisie magyar igazolványt igényelt. A post mortem ezredessé előléptetett egykori gazdasági rendőr fia a nyújtódi plébánostól kért igazolást, mely szerint vegyes családból származik (anyja, Agache Ilona magyar nemzetiségű), és az igazolvány igényléséhez szükséges iratokat le is tette a kézdivásárhelyi irodában.
Vadászi Tiborné főosztályvezető arra kérte Agachét, küldjön egy igazolást, mely bizonyítja, hogy a lakóhelyén, Feketehalmon működő egyház nyilvántartásában magyar nemzetiségűként tartják számon, mert ezen igazolás nélkül az eljárást megszüntetik. Válaszlevelében Agache azt írta, hogy a 2002. április 4-én Kézdivásárhelyen kitöltött adatlapban leírtakat továbbra is fenntartja: minden joga megvan a magyar igazolványra, hiszen 19 évet élt magyarlakta területen, magyar ajkú nagyszüleinél töltötte gyerekkora nagy részét stb. A levél meggyőző lehetett, mert Agache október elsején értesítést kapott, hogy kiveheti a magyar igazolványát. A Vadászi Tiborné főosztályvezető által aláírt értesítésben az olvasható, hogy a magyar igazolvány kiadásával kapcsolatos, hiánypótlási felhívásra érkezett észrevételei alapján Agache kérelmét pozitívan bírálták el, és az igazolványt kibocsátják. Agache Aurel Dionisie, aki családjából egyedül igényelte a magyar igazolványt, az elkészült okmányt a Békés Megyei Közigazgatási Hivatalban veheti át.

VAJH ÜLNEK MÉG AKIKET A "LINCSELÉSÉRT" ELITÉLTEK ANNO?????