Morgó1 Creative Commons License 2003.03.21 0 0 topiknyitó
Mivel ritkán fogyasztok üveges üdítőt vagy sört ezek üvegét sem gyakran viszem visszaváltani. Ma (pénteken) történt, hogy a bevásárláshoz használt kosaramban volt egy kólás és három darab sörös üveg, amit vásárolni indulva el is vittem a közeli kisközértbe.

Ott felháborodva közölte velem az eladónő, hogy pénteken, és hétvégén nincs üvegvisszaváltás, csak csere, azaz csak akkor veszik át az üvegeket, ha ugyanazt viszek, ami bennük volt. Miután a pultra tettem az üvegeket, hogy "akkor dobják ki, de én nem viszem vissza", nagy kegyesen visszavették, és beszámították az általam vásárolt dolgokba.

Piti dolog, de a stílus miatt bosszantó volt. "Már régóta így van." - mire én hiába mondtam, hogy bocsánat, de a "régóta így van", az nem egy tájékoztatás, ha nem írják ki. Pont utánam jött be egy másik ffi. a fiával, és ugyanezt kapta, mint én. Azt nem vártam meg, hogy mi történt velük.

Rosszul tudom, hogy az üzletek teljes nyitvatartási idejükben kötelesek visszavásárolni az általuk forgalmazott betétdíjas termékek csomagolóanyagait, és akár ki is fizettethető ez, nem csak levásárolható?

Ezzel kapcsolatban csak a 4/97-es kormányrendeletet találtam, de az nem túl részletes e tekintetben. "23. § A kereskedő az általa forgalmazott betétdíjas csomagolóeszköz (göngyöleg) visszaváltását köteles biztosítani. Az egyes termékek betétdíjáról a vásárlókat jól láthatóan tájékoztatni kell."

Hülye vagyok én, hogy ilyen dolgok bosszantanak?