belepofazok Creative Commons License 2003.03.19 0 0 272

Üdv Kman.

Ha jól veszem ki a leírásodból, a következők biztosak:

1. Nem indult el időben, ezért jogosan azt hitted, hogy lefulladt, így megkerülted.

2. Őkelme nagy lendülettel indult el (talán akart ütközni?). Te már javában előtte lehettél, ha a te autód oldalsó-hátsó eleme, az övének meg az eleje sérült meg. Kellett volna látnia. Illeszd össze magadban az autóitokat az ütközési pontnál, és gondold meg, hogy mennyi lógott az ő látóterébe.
Szvsz erősen sértette a kresz valamelyik alapelvét, ami valahogy úgy szól, hogy körültekintően, érintés nélkül, hirtelen cselekedetektől mentesen, a személy- és vagyonbiztonság messze menő szem előtt tartásával vezetünk.

3. Arrogánskodott, ami nem tiszta "üzletmenetre" vall. Tanúid esetleg vannak?

4. "sérült autó tárolásáért fizetett parkoló díj" Hol történt? Szerintem ez duma.

5. Biztos, hogy benne volt a levélben az ügyvédi ktg? Mert ha igen, akkor valószínűleg hazudik e tekintetben, mert három hónap egy normális biztosítási eset lefolyása is lehet (emlékeim szerint). Ügyvéd annak csak a végén jön szóba, amikor megkapja a levelet, hogy "sajna nincs módunkban az önt ért kárt kifizetni". Akkor még perrel sehol sem járt. Ha itt hazudik, hazudik máshol is.

6. Taxi... Nane. És mennyi a kilométerdíj? 6000Ft/km?

Sőt: ha nem ajánlva/tértivevénnyel küldte a levelet, eleve is sz..d le.

Kártérítési pereknél igen erősen foglalkoznak azzal, hogy a károsult is mindent megtett-e a káreset mind valószínűségének, mindpedig kár értékének minimalizálásában. Úgy nézem, nem tett meg mindent. Sőt.

Az 1. pontban vagy te ESETLEG hibás, de ott sem igazán.

Leírásod alapján ez egy kezdő biztosítási csaló, aki - miután a biztosító nem dőlt be neki - megpróbál téged, hátha te bedőlsz neki.

Ha gondolod, kikeresem a kresz alapelvet, írd vissza neki, hogy a végén te fogod beperelni, mert neked időkiesést, meg idegességet, meg stb. okozott. (persze ez esélytelen, de kölcsönkenyér)
Még ha olyan hülye, hogy perre vigye a dolgot, szvsz akkor sincs esélye.
De mindezt nem ügyvéd mondja, csak autodidakta, "mindennapi jog :)" nevű jogágban egyre inkább otthon levő kényszerjogász.

Előzmény: _K-man_ (271)