A Turbo Top Plus az tetszenne nekem is, meg mondom miert:
1. mert Vaillant :) jo, nem akarok sznob lenni, a Viessmann jobban tetszene csak tul draga
2. inkabb azert mert tetszik az 8.9-24kW modulalasi tartomany. Nem is ertem, hogy a Premiumnal miert kisebb ez a tartomany, szoval en inkabb ezert a Plust mint a Premiumot (persze a Vaillantosok biztos meg tudnak magyarazni hogy ott miert kisebb a tartomany es hogy az ugy jo :)
Szoval nekem mindenkepp parapetes kell mert PB gazrol fog menni es ott nagyobb megszoritasok vannak. De ha foldgazom lenne akkor kemenyest vennek es lehet hogy ontott vasast, allitolag azok a budos eletben nem lyukadnak ki...
Meleg viz tarolobol en csak 120 literest tennek (3 szemely) de vegul lehet egy 300 literes bivalens tartaly lesz - mert kesobb lesz napkollektor (ez mindenkepp!). Az elobbi hozzaszolasokban aggodalmaskodtam hogy mi a feneert futsek 300 litert telen mikor nincs napenergia, de kozben ugy ugy nez ki csak okosan ki vannak talalva ezek a bivalens tarolok: van bennuk ket csokigyo, egy lent , egy meg fent. A kazant a felsore kell kotni a szolar futokoret emg az alsora. A mleg viz mindig felszall, a hoerzekelo erzekeli ha a felso 120 liter mondjuk felmelegedett a napkollektor miatt es a kazan nem futi. Ha meg nem fut a napkollektor akkor meg a kazan csak a felso 120 litert melegiti :) Szoval vegul lehet ilyen tarolom lesz..
Szerelesi arak:
- padlofutes negyzetmetere 12.000 Ft
- radiator bekotes 1.200 Ft/db
- kazanhoz valo beallas (oszto/gyujto stb) 70.000 Ft
Ettol persze biztos van feljebb is de lejjebb is hallottam egyet :)
A 60.000 Ft az havi, vagy evi, mert ha havi akkor kicsit sok :)