Ciklotron Creative Commons License 2003.03.18 0 0 691
Na jó, még egyszer megpróbálom, hátha így érthetőbb lesz:

Számomra teljesen evidensnek látszik, hogy ha adva van két gép (alapgép & drájv) mindkettő azonos teljesítményű procival, és fizikailag (tehát hardveresen /azaz memórialapozás, címzés, csipszelekt, stb./) és logikailag (vagyis szoftver-protokoll szinten /azaz jelen esetben lda-sta/) az adatelérés is közel egyforma sebességgel megvalósítható, akkor pontosan 100 százalék a valószínűsége, hogy a drájvra kiosztott háttérszámítás minimum ugyanolyan sebességgel (de minden bizonnyal gyorsabban) fog végrehajtódni, mintha az - egyéb feladatokat is végző - alapgépen futtatnánk.

Ámde, amennyiben viszont a drájv teljesítménye kisebb mint az alapgépé (pl. 1MHz/1,8MHz), akkor a fentebb említett valószínűség már nem 100 százalékos. Vagyis minél nagyobb az alapgép sebessége a "háttérgéphez" képest, annál kisebb a valószínűsége, hogy megéri a háttérgépre bízni a mellékszámítások elvégzését. Ennek a valószínűség-egyenletnek a másik oldalán természetesen a főprogram és az elvégzendő mellékfeladat közötti teljesítményigény-hányados áll.

A definíciód (vagyis: a lényeg az hogy a háttérgépen vagy az alapgépen számoltatott adatokhoz lehet-e hamarabb hozzáférni) egyébként korrekt, én csupán arra szerettem volna rávilágítani, hogy nem cáfolja hanem kiegészíti az általam leírtakat. Ha úgy tetszik, elvi leegyszerűsítése annak a problémának, amelyet én a gépek közötti teljesítménykülönbségek mentén vezettem elő.

Remélem így már világos.

Előzmény: bubis (685)