v_peti Creative Commons License 2003.03.18 0 0 71846
Desiro: Kfejezetten el?nytelen lenne ?ket a Balaton partján közlekedtetni. Ugyanis a sok vonategység és a sok utas megnehezítené a jegyvizsgálók dolgát, a kerékpárok szállítása sem lenne egyszer?. Itt is kett? ott is kett?. (Nem tudom mennyi fér el egy motorvonaton.) A sok csoportos utazás miatt az uaseloszlás meglehet?sen egyenletlen lenne. Ráadásul gyakran 4 vagy 5 egység kellene.
Talán jobb lenne a következ? megoldás:
Dupla MD menne, és azt akasztanák szét. Bár az is drót alatt dízel lenne Fehérvárig, bár a menetid? a rossz pályaszakaszok miatt nem lenne lényegesen több egy 120-as gyorsénál. Azt viszont nem tudom, hogy mennyire bírná a dombot. Bár mivel az 50-esen sem sík terepen megy, valamint a 64-es is "hegymászós" vonal, ezért szerintem itt sem szereplne rosszabbul mint a 8-10 kocsibval er?lköd? Csörg?.
Így a szétakasztás is gyorsan megoldható lenne, ugyanúgy az összekapcsolás is. A vonaton belüli utasáramlás is jobb lenne, mint a Desironál és a jegyvizsgálóknak is könnyebb dolguk lenne.
A Desiro meg mehetne Pécsre. Így lehetne leaksztani egységet Barcson vagy Szigetváron.
S?t ha szükséges, akkor végigmehetne Nagykanizsáig is. Akár úgy is, hogy Gyékényesen rájárna egy Dombóvár-Nagykanizsa személy végére. Vagy visszafelé ugyanitt leakadna róla. Így újra lenne Nagykanizsa-Barcs-Pécs közvetlen összeköttetés.

Előzmény: Mad Scientist (71820)