_LaJoS_ Creative Commons License 2003.03.17 0 0 7
Kertváros—Mátészalka 1—2 (1—1)
Tiszavasvári út, 600 néző, v.: Medovárszky I.

Kertváros: Balogh Z. — Hegedűs, Márton, Ambrusz — Domokos (Illés Gy., 26.), Ignácz Z., Varga E., Bessenyei, Cipf (Paulik I., 73.) — Lehoczki, Fekete (Ignácz J., a szünetben). Edző: Huszák Géza.
Mátészalka: Nagy K. — Ésik, Unchiás, Nagy S. — Szender, Balogh Gy., Seres (Szakács, 89.), Orosz, Sipos — Ádámszki (Pitács, 82.), Balogh J. (Torda, 87.). Edző: Virovecz Pál.

42. perc: Lehoczki a tizenhatoson belül elesett Nagy Sándor szorításában. A megítélt tizenegyest Márton a kapu bal oldalába lőtte, 1—0.

44. perc: Seres 20 méteres szabadrúgásból a jobb alsó sarokba csavart, 1—1.

76. perc: Ádámszki tartotta meg a labdát a bal oldalon, majd beadásából Szender 7 méterről a kapu bal oldalába bólintott, 1—2.

A vendégcsapatból játékengedély híján Popan is hiányzott, alig maradt támadója Virovecz Pálnak, ennek ellenére jól tartotta magát a szalkai gárda. Az első negyvenöt perc végének gyors gólváltása után szünet után fölénybe került a Kertváros, de a Szalka átvészelte a kritikus időszakot, és taktikus játékkal többnyire az ellenfél térfelén tartotta a labdát. Ez olyan jól sikerült, hogy a győztes gólt is megszerezte Szender, így a Kertváros elvesztette hazai veretlenségét, a lelkes vendégtábor pedig joggal ünnepelhette kedvenceit.

Jó: az egész vendégcsapat. (Tudósító: Bodnár Tibor)

Huszák Géza: Katasztrofális játékunknak csakis ez lehetett az eredménye.

Virovecz Pál: Csodálatosan küzdött a csapat, a fiúk mindent megtettek a győzelemért és úgy érzem, rá is szolgáltak.