HORI Creative Commons License 2003.03.15 0 0 9
Mi Port d'Alcúdia-ban laktunk, a sziget északi részén. Na ez sem egy csendes hely (ilyet valóban nem nagyon lehet találni), a lényeg, hogy nem a városka központjában (illetve szórakozónegyedében)laktunk, ill. a szállodában nem volt diszkó; így legalább a szállásunk nyugodt helyen volt.

Sok klassz kis strandot lehet találni Alcúdia (ez már egy másik városka, kb. 5 km-re) felett, a Pollenca öbölben. (Badia de Pollenca) Leteszed az autót az út szélén, és lépcsőkön lesétálsz a homokos tengerpartra. Álomszép, a kis öblök 3 oldalról zártak, előtted meg ott a tenger. Egy ilyen kis "strandon" max. 200 ember volt, mikor mi voltunk. Valszeg, mert ezeket a strandokat a kutya sem hirdeti, meg kell találni, és autó nélkül elég körülményes odajutni.

Ha anyagilag megengedhetitek szerintem feltétlenül béreljetek autót (30-40 ezerből egész hétre lehet), és kiránduljatok sokat. Mi strandolás után mindig elmentünk valamerre; a sziget nem nagy, 1 óra alatt (a hegyek kivételével) mindenhová kényelmesen el lehet jutni; és nagyon sok szép látnivaló van. (Palma, Ermita de Betlem, Cap Formentor, Sa Calobra, Sóller, Ermita de Sant Salvador (Felanitx mellett)-hihetetlenül gyönyörű panoráma) Az utak mindenhol kiválóak, bár néhol nagyon keskenyek.

Előzmény: V42 515 (6)