Törölt nick Creative Commons License 2003.03.10 0 0 7
nahát, egy éve nem írt ebbe senki és én is most szúrom ki... leszarom, ide kell írnom, mert így illik.

a pixies valóban az egyik legnagyobb alakulat volt, azóta sem volt ilyen, utánzások voltak, de a surf és punk és shogazing ilyen keveréke azóta sem volt, valószínűleg azért, mert az utánzók kihagyták, hogy a pixies-nek a fő erőssége az volt, hogy ...hogy egy VICCES zenekar volt, de nem, mulatságos és iszonyat egyszerű, egy ordító csecsemővel az élén.

minden lemez jó, bár az erős túlzás, hogy a surfer mindent visz, a surfer egy gimis hangzású tipikus elsőlemez, bár a keverés ott is egyedülálló, nagyonis van jelentősége a Gil Norton féle engineer-ingnek, hallgassátok meg a pale saints comforts of madness albumát, egy az egyben az a dobhangzás és kései 80-as éveki hangzás, egyedülálló!

szerintem a bossanova a legjobb, legkiforrottabb, legufósabb, a tromple monde pedig szintén fasza, csaképpen nem pixies-lemez, inkább az első frank black szóló...

frank black szóló. nem kell fikázni, frank black zenéje zseniális, csak el kell vonatkoztatni a pixies-től. frank mániája, hogy 50-es éveki hangzású albumot csinál, teljesen country-buzi lett és johnny cash-hez hasonlítják, de ez egyátalán nem baj, nagyon is erős cucc, az első catholics óta élőben játsszák fel a cuccot, semmi sávozgatás, baszkurálás, 2-track-live oszt szevasz, a pistolero óta pedig vágás nélkül veszik fel a cuccot. a pistolero valamilyen szinten visszaesés, elvégre a beck gitárosát felváltotta egy másik srác, aki viszont nagyon aranyosan kapkod és bénézik, de nem ügyetlen, ráadásul a dog in the sand-re rájött, hogy tud pedal steel guitar-on játszani, azóta még kantrisabb az egész, de még mindig nem olyan, mert frank black akkor is frank black, megvan a legújabb lemez is, illetve kettő, mert egyszerre 2 jött ki, azokkal sincs semmi baj, száraz texasi western lemez. vicces, szellemes, jó.

egyébként nem hiszem, hogy a három ember személye volt a lényeg, hanem az idő: jókor, jó helyen, jót. mert ha belegondoltok, kim deal szólókarrierje rakás szar, a last splash erősen közepes, a lovering gyereket elnyelte a föld, santiago pedig a martinis-ben szintén nem alkotott pixies-est, viszont több lemezen beugrott frank-hez, tehát annyi az egész, hogy az az ufo-surf zene, ami 88-91-ben hatalmas ugrás volt, már rég aktualitását vesztette, pont jókor oszlottak fel, unalmas beszáradt szar lenne mára a pixies...

ennyi.