Törölt nick Creative Commons License 2003.03.10 0 0 123
Egyetértek azzal, hogy növényi szintű IQ-val nem kéne publikálni senkinek - de nem értem, hogy valójában mi itt a nagy probléma.

Nem igaz, hogy a szakképzett újságíróknak csak az bántja a szemét, hogy egy amatőr is írhat néhány flekket, hiszen számtalanszor bebizonyosodott már korábban is, hogy előfordulhatnak kellemes meglepetések. (Félreértés ne essék: e topic alanyától nem számítok ilyesmire.) Tehát borzasztó nagy baklövésnek tartanám, ha a szakmai szövetség valahogy megpróbálná kitiltani a médiából a szakképzetlen újságíróka - ez nyilván lehetetlen is volna. Kicsit úgy érzem, hogy e nagy felhördülés mögött ott van az is: a profi de amúgy totál átlagos és korrupt firkászok remek apropot találtak egy kis önfényezésre, hiszen tiltakozásukkal és elhatárolódásukkal automatikusan valamiféle szakmai piedesztálra próbálnak felkapaszkodni.

Én a legkevésbé sem féltem a Mai Nap vagy bármelyik szennylap "színvonalát" H.Zs. megjelenésétől - sokat már ő sem tud rontani ezeken. Pusztán attól, ha Zsanettel szemben egy profi legalább az alany és állítmány egyeztetését meg tudja oldani és akár folyamatosan is tud kérdezni hülyeségeket egy másik 15 perces sztártól - nos ettől még nem lesz jobb az újság. Egyébként felőlem írhat bárki ezekbe a lapokba, úgysem olvasom őket.

Az ártatlanul eccerű H.Zs.-nél ezerszer jobban zavarnak azok a "vérprofi", gátlástalan és korrupt firkászok, akik elismert szerkesztőségek jelentős pozícióban fontoskodva zsonglőrködnek kapcsolataikkal, sokszor egymás ellen kijátszva őket - miközben minden irányba tartják a markukat. Tisztelet a kivételnek, persze, de kivételeket eddig inkább olyan emberekben ismerhettem meg, akiknek nem elsődleges szakmájuk az újságírás.