Devereaux Creative Commons License 2003.03.07 0 0 888
Szia SilveR;

:-) Hmmm...de ismerős ez a nick valahonnan.

Viccet félre, nekem volt szerencsém mindkettőt vásárolni (a G2 saját volt, a G3-at másnak vettem). Amire szvsz oda kell figyelni, illetve le kell/le lehet ott az üzletben ellenőrizni.

1. Mechanikai sértetlenség (váz, optika, tartozékok).
2. A tartozékok meglétének ellenőrzése.
3. Ezek után akku és CF kártya be, tápkábel fel, majd funkció ellenőrzés.
4. Mindenképpen próbáld ki a zoomot, a beépített vakut és exponálj néhány képet nagyon világos és nagyon sötét háttér előtt (pl. fehér és sötét papírlap). Lehet, hogy ilyenkor manuál fókusszal kell dolgoznod, mert a kontrasztszegény témát az AF nem igazán szereti. Az elkészült képeket alaposan nézd meg és keress rajtuk a homogén (fehér vagy sötét) pixelhalmaztól nagyon elütő színű pixeleket. Ha vannak (nem hiszem, a Canonra eddig nem volt jellemző de az ördög nem alszik) akkor az gáz, mert ezek döglött pixelek. Ilyenkor két eset lehet, vagy a CCD-n vannak vagy a TFT-n, mert sajnos mindkettőn tudnak lenni de egyik sem igazán üdvözítő.
4. Az igazán "vérprofi" megoldás egy notebookkal a hónod alatt besétálni az üzletbe és a deadpixel-kereső fekete és fehér képeket a kamera pici LCD-je helyett a notebook 14 vagy 15 "-os kijelzőjén leellenőrizni. Persze előtte győződj meg róla, hogy a notebook display-je sem rendelkezik döglött pixelekkel, mert az is csak TFT :-)

Most ennyi jut eszembe.

Üdv. Devereaux

Előzmény: -SilveR- (881)