1Thessz 4,11:
Csendes, sajat dolgaink utan valo eletet eljunk. Eljuk. De szerinted ez kizarja azt, hogy ne hagyjunk masokat elveszni?
1Tim 2,1:
szerinted ez azt jelenti, hogy aki nem ismeri az Urat, akkor azt ugy hagyjuk?
Aztan, en egy szoval sem mondtam, hogy _mindenkinek_ missziozni kene. De azt igen, hogy a keresztyenek vilagossaganak latszodnia kell, legyen pasztor, profeta, tanito, stb. (ami nem megy ugy, hogy felrevonulunk es eljuk a mi kis csendes eletunket).
Aztan irod, hogy lelkiismereted tiszta velem szemben. En erre azt mondom, majd az Ur eldonti.
Cserfa baratom, en nem vagyok az ellenseged, ezert nem kell velem beket kotnod. De attol felek, hogy ha te minden aron beket akarsz velem kotni (am legyen!), akkor az ellenseged voltam(=te annak tartottal).
akivel nem tudok békességre jutni, helyette engem kezd gyalázni, sértegetni, én bizony arról véleményt alakítok ki, bizony, a személyéről is. Ahogy rólad is. Bizony, neveletlen, faragatlan embernek tartalak, aki (apostol szerint) kerülendő vitatkozásokban, szóharcokban szenved, és emellett hirdetni akarja Krisztust, Akit tán nem is ismer, és nem is akarja megismerni Őt, hiszen az Igére sem kíváncsi. Ne haragudj ezen véleményemért, ha nem tetszik, ne szólongass, ha szólongatsz, ezt viszont tartsd szem előtt!
Cserfa baratom, szorul-szora igaz, amit irtal. Csak eppen forditva. Gondolom, meg sose hallottal a projekcio nevu jelensegrol, amely szerint amit nagyon nem szeretek magamban, olyannak latom a masikat. Es *EZ NEM CSAK AZ EN VELEMENYEM* !!!
Erted es latod te ezt?
mert rosszra igyekeztél, ne haragudj azon, ha szintén igyekezned kell ezek után azért, hogy téged oly embernek vegyelek, mint egy ismeretlent, vagy egyszerű testvért. Ehhez bizonyítanod kéne, nem sértegetned!
Cserfa, ha akarsz ignoralj, nem leszek en attol se kevesebb, se rosszabb. Azt azert hadd mondjam el neked, hogy en nem torekszem a rosszra (korabban sem), talan azert gondolod igy, mert ellenseget keresel magadnak, es *EZT SZINTEN NEM CSAK EN GONDOLOM IGY* !!! Ezert vegig kene gondolnod a dolgot.
Nem akarok es nem fogok neked "bizonyitani". Tudod, amikor a farizeusok jelt kivantak, o nem adott nekik. Nekem meg nincs szuksegem a baratsagodra, jol megvagyok nelkule.
Az szomorit el, amikor valaki nagy arccal hirdeti, hogy o Pal apostol nyomdokain jar, de a gyumolcsei (mar amit en latok) nem ezt bizonyitjak (ok nelkuli harag, folosleges gunyolodas, szemelyeskedes, a masik alaptalan es minden objektivitast nelkulozo minositese, stb).
De mondom, este imadkozom erted, hogy egy kicsit lehiggadj, leszallj a magas lorol, es elgondolkozz azon, hogy lehet-e benned nemi hiba, miert van az, hogy rendszeresen osszeveszel masokkal (mert latom, hogy masokkal milyen vagy, es elszomorito, hogy nem is velem vagy a legutalatosabb. na nem mintha erre palyaznek).
Bekesseg es nyugalom neked:
ActionMan