Rackerr Creative Commons License 2003.03.05 0 0 82
Ismet en :)

Koszonom a rengeteg epito jellegu hozzaszolast, reagalnek is.
Eloszor is, miert gondoltam azt hogy ez az egesz kerdes ego? Mert sok ember van itt, akinek sokkal tobb tapasztalata van, akik tudjak mar hogy mennyi szivas egy szobat belulrol fenykepezni, en pedig maximum hallottam rola. Esetleg nehanyan ugy gondoljak hogy azert hogy rontsam a szakma hirnevet, talan nem kellene belefognom. Tegyuk fel hogy rengeteget szivok, tanulok, a munkam x szazaleka meg sikerul is, de a maradek y szazalekot esetleg ujra kell csinalnom hogy az is jo legyen. Ez penz, ido, raadasul meg kellemetlenseget is okozhaz. Ez valljuk be magunknak, nem olcso mulatsag ez a fenykepeszet, azert hogy poenbol az ember belevagjon. A problema ott van, hogy a panoramafotozas engem erdekel, es igy meg kulonosen izgalmas is lesz, hogy olyat tanulok meg, amibol kicsivel kesobb meg penzem is lehet. Eppen ezert vagyok olyan onzo, hogy en szeretnem csinalni a kepeket.. :)
Az opel szalon ferde oszlopat en nem vettem eszre, mint hiba. Ha en csinaltam volna a kepet, valoszinuleg boldogan mutattam volna mindenkinek, hogy milyen tuti kepet sikerult megcsinalni, de szerencsere ezt csak a tudatlansagomnak lehetne betudni, es nem az arcomnak.
Megneztem az indexen a nikon cp995 leirasat, szep gep. Talan csak az erezheto rajta, hogy kicsit regi, a rola szolo leiras is 2001 juniusi. Arlisaban sem lehet ilyet latni, hasznaltan nem szeretnek gepet venni, olyat kell kineznem ami kaphato is. Az emlitett cp5000 leirasat megneztem az indexen, arlistaban is megtalaltam, kicsit draganak talaltam (vagy inkabb nem kicsit...). A leiras egyebkent erdekes volt, mert nem nyujtotta azt az elmenyt hogy nekem erre van szuksegem, pedig erdekes modon azt vartam hogy ha mar egy cikk megjelenik, akkor vasarlasra fog buzditani. Ilyet lehet olvasni a leirasban: "A gép alján található az állványcsavar rögzítésére szolgáló menet és az akkumulátornyílás. A fém menet a gép közepe táján van, így rögzítés szempontjából jó. A stabilitást segítik a menet körüli gumilapocskák is, amit a Nikon gépeken mindig is szimpatikusnak tartottam. A középső elhelyezés azonban nem segíti a panorámafelvételek elkészítését". Sok embernek termeszetesen ez nem jelent problemat, hogy nincs kozepen az a lyuk.
Ez nekem szamit? Vagy ezt az alvannyal egyebkent is lehet korrigalni?
Megneztem a cp5700 tesztjet is, ezt is erdekesnek talaltam. A cikk iroja itt is elegge erdekes osszesitot irt errol a geprol...

Zsolt