Tie Creative Commons License 2003.03.03 0 0 47
Persze a kérdés helyesen úgy hangoznak, hogy mennyi ramra, mekkora procira gondolunk. Na ez az, ami abszolute csak attól függ, hogy mire használjuk a gépet.

Ha felhasználástól függetlenül tesszük fel a kérdést, akkor a válasz: Az a jó gép, amelyik hibamentesen, stabilan fut, és nem lép fel adatvesztés, vagy egyéb ilyen csúnya galiba.

Irodai alkalmazásokra bőven elég egy 1000es cerka, ha a rendszergazda mániákus, akkor a legkisebb 1,5-ös P4, 256 RAM-mal. Ez nagykerben monitor nélül minden egyébbel kb 120-150-ből kihozható, elég arra, hogy egy WinXP menjen rajta a munkahelyi hálón, és az összes irodai, és céges alkalmazás kielégítően fusson rajta.

Fejlesztőknek kicsit komolyabb, de ott is főleg RAM-ban. Mondjuk 1,8-as, vagy 2G P4, 512-1G rammal - a volt munkahelyem egy kicsit spec helyzetben volt, ugyanis a belső szoftverek, és a fejlesztői környezet egyaránt állati erőforrásigényes volt, szóval ott az 1,5-ös P4-ek iparkodtak keményen az értékesítőknél, meg máshol is. A fejlesztők ezért kaptak jóval több ramot.

A lényeg egyébként mindenképpen az, hogy minőségi alkatrészekből kell építkezni, és akkor nem lesz gebasz.

Előzmény: ALBI (46)