T-007 Creative Commons License 2003.03.03 0 0 11124
Bátor beszéd. Most akkorákat mondtál!

Ha benne lennél a helyzetben, nem biztos.
Ebben a jelenetben az a kemény, hogy a helyzet nem adott más lehetőséget, csak két megoldást.
10 mp: vagy vágsz, vagy nem. Nem volt másra lehetőség.
Ha nem vágja el, akkor felelős lett volna 2 ember haláláért, így 1-ért.
De megkérdezhetem, hogy ebben a helyzetben (ugye csak két embert tudott megtartani a kötél) te miért nem ugrottál volna le egyedül, így a másik két embert megmentetted volna?

(Az életfelfogásom nekem is azt diktálja, amit te mondtál. Csakhogy én más miatt nem vágnék)

Ha tudnád mi Lucas célja a SW-vel, nem írnál ilyet. Ő egy körforgásból egy darabot szedett ki, azért, hogy rámutasson valamire. Nekem van egy egy órás interjúm, amiben egyértelműen kifejti, mit akart a SW-vel mondani.

"A világ örök körforgása." Te beszélsz a filozófiáról? Ez nem az? Honnan tudod, hogy ez örökké így volt, és így is lesz? Te mondod, hogy a mai fejemmel mit látok? Te ezt a többmilliárd évvel ezelőtti fejeddel írtad, amikor az állítólagos nagy bumm bekövetkezett?

"Lehet, hogy kiderül 3000 év múlva, hogy a naprendszer egy másik galaxis gravitációs torzításában mozog. És kiderül, hogy onnan kívülről nézve a föld tojás alakú csak innen bentről az összes érzékszervünk és műszerünk csal"

Te jól vagy? Ennyi erővel semmit se kezeljünk tényként. Csak nem Matrix-os csengőhangod van, vagy a Matrix az ébresztőd? :)
Azért a 2x2 még ugye 4? Vagy már a matematika is (melyre az egész világegyetem épül) nézőpont kérdése?
Ki tudja, lehet, hogy nem is egy nő a feleséged, csak a szemed csal, és 25 év múlva fogod egy újabb tudományos nézettel megérteni, hogy eddig hazugságban éltél.
Én vagyok a földhözragadt? A nézőpont kérdése elméleteket már több ezer éve a görögök halomszámra gyártották. Csak éppen 1500 éve olyan hatalom uralkodott, melynek ártott, ha ellenük beszéltek (főleg, amikor tényeket). De végülis nagyon újat nem mondtál te se.

Végül SW. :)
A hétvégén 3 embert is megkérdeztem kommentár nélkül, hogy mit jelent az, amit Yoda mondott.
Hát, képzelheted.
Ehhez még megnéztem a film vitatott jelenetét.
Obi1: "Te vagy Luke, akit a Birodalom akar. EZÉRT kell most a barátaidnak szenvedni."
Yoda: "meg kell állítani őket, EZEN múlik minden."

Lehet, hogy 10 év múlva kiderül, hogy egy rejtett kód volt ebben a hangsávban, ami másra utal, mint amit mi most hallunk. Lucasnál sosem lehet tudni. :)

Előzmény: simon templar (11119)