csinnnKA Creative Commons License 1999.04.13 0 0 96
*** off ***
Körte!
Köszi a gratulát a házhoz is. Imádom! Öröm hazamenni, bár én kis kertem kicsinyke, azért locsolni és füvet nyírni elég. Hátsó kert végében -kerítésnél- futórózsák, oldalt tuják, egyik sarokban kis ribizli bokor. Előkertben pedig -a bejárat felőli kert- aranyeső, gyöngyvirág, tulipán, tearózsák stb. Szép! :-)
Utód? Jelentem, költözés óta (két hete) már célirányosan "dolgozunk" az ügyön, hátha ezredfordulós bébi lesz! ;-)
Előző tulajék otthagyták a kertben a hintát (mármint a vázát), mondtuk, hogy maradhat, hátha egy-két év múlva már saját kis porontyunkat hintáztathatjuk rajta. :-)
*** on ***

GaaS!
Iszonyatosan izgultam (anno a rutinon is -csak úgy bőgött a motor- és most is). Szerintem csak azért tudtam levizsgázni, mert nagyon jó vizsgabiztost kaptam ki -került amibe került(!)-, ráadásul végigdumcsizták, végigjópofizták az utat az oktatómmal. Velem is nagyon kedves és barátságos volt, így az iszonyatos görcsösségemen már elinduláskor oldott valamennyit. Végigkedélyeskedtük az utat, de azért nekem még így is végig "ökölbe szorult a gyomrom", kis híján rácsúsztam a stop-vonalra (télleg-télleg csak milliméterek választottak el), és a leparkolásom sem volt az a mintaszerű. (Kb. február óta nem csináltam ilyen randán, mint a vizsgán.)
A lényeg, hogy megvan, még most sem tudom elhinni! :-D

TO ALL:
Viszont van még egy iciri-piciri kis problémám. Az elsősegély-vizsgázni a Mester utcai Vöröskereszthez mentünk. /Egyszerűen csak azért, mert az autósiskola oda volt bejelentve/leszerződve(?)./
Na és akkor most jön a poén: tizen voltunk aznapra bejelentve, és négy embert megvágtak... hát igen... khmmm... köztük engem is. Mert nem tudtam mesterséges légzést adni egy undi műanyag babának. Egy nagydarab drabális mammut volt a vizsgáztató (látnotok kellett volna, mint egy smasszer-csaj, két méter, két mázsa, ezerévvel ezelőtti divatú konty, nyakig begombolt fehér ingblúz, jaj, mindjárt hányok, ha csak visszagondolok rá). És akkor ugyi van a stabil oldalfektetés, sérült ellátása, meg egy valag elméleti kérdés, majd a végén közölte, hogy "Hát igen, az látszik, hogy az elméletet jól megtanulta, de ha nem tud mesterséges lélegeztetést adni, akkor sosem kaphat jogosítványt."
Nu... mindenkit mással vágott meg, engem ezzel a dumával. Rászórtam a világ összes átkát, majd dúlva-fúlva elhagytam a IX. ker. Vöröskereszt lerobbant putriját. Közben már jártam vezetni tanulni, és úgy gondoltam, hagyom az egész elsősegélyt a végére. De most megint frászban vagyok: mi lesz, ha másik vöröskeresztnél is ráfázom. :-(
Kérdés: tudtok olyan helyet, ahol nem cicóznak túl sokat???
Előre is kösz!