Alien Creative Commons License 1998.07.21 0 0 202
Volt a városunkban egy VVK kezdeményezés. (Szerintem több városban is volt.) Ez valami olyasféle, hogy reklámot biztosít a VVK olyan üzleteknek, akik valamilyen százalékú kedvezményt nyújtanak. Aki vásárolni akar, az vesz egy kártyát, és máris olcsóbban szerezhei be a kívánt holmit.
Néhány barátom benne volt ebben piramis játéknak nevezhető dologban. Itt a feljebb valót a ranglétrán szponzornak nevezték.
Érdekes volt látni, hogy hirtelen mindegyik elkezdett beszélgetni anyámmal, miközben be akarták mószerolni. Érdeklődtek, hogy van,stb...(Régebben maximum csak köszöntek neki, sosem érdekelték az ilyen dolgok).
Ezzel is alátamasztható az emberi kapcsolatok elüzletiesítése.(Jól írtam?) Persze hajlam is kell rá.
De ami talán a tisztességtelenséget jellemzi, az nem csak a VVK hibája, hanem az üzleteké, amikkel egyezséget kötöttek. (Persze lehet, hogy a VVK sem tett eleget kötelességeinek.)
Ugyanis nem akarták elfogadni a VVK kártyát, azzal az ürüggyel, hogy nem érte meg nekik. (És az ingyen? reklám?) Tisztelet persze a kivételnek.
Természetesen itt is "házalni" kellett. Eladni minnél több kártyát. Ebből is csak
annak lett haszna, aki kitalálta. A barátaim persze azóta sem lettek gazdagabbak.
Legfeljebb egy tapasztalattal.
Kérdéseim:
-Meddig lesz még ez a népetetés?
-Mi a véleményetek a csomagküldő szolgálatokról, akik más módon, de szintén kihasználják az emberek jó hiszeműségét?
Én rendkívül elítélem. Kihasználják az emberek azon tulajdonságát, hogy szeretnek ajándékot kapni. Aztán le sem lehet Őket vakarni. Hasonló a Spamhez. Az ilyen katalógusokat automatikusan dobom ki megnézés nélkül a szemétbe. Ugyis tudom, hogy mi van benne: Igen Ön megnyerte a főnyereményt. Szokás szerint megint.
Üdv: Alien