igen7 Creative Commons License 2003.02.27 0 0 60
Lehet hogy nem mindenki tudja, milyenek az egyetemi kollégiumok, ezért írok pár dolgot arról, hogy az hogy is néz ki, amelyikben én lakom.

- kb 1400 férőhelyes a koli, ebből a szobák legnagyobb része kb 5x2,5 méteres, csak csap van benne. ebben lakik 3 ember. a szobák kisebb része ennek kétszerese, erkéllyel, fürdőszobával, wc-vel.
- a 11 emeletes épület valószínűleg nem kap mégegyszer engedélyt a tűzoltóságtól, emellett a végénél lévő liftakna válik el az épülettől. Az épület teteje erős szélben több centit kileng.
- egy évvel ezelőtt alagcsövezni kellett, ugyanis egy föld alatti vízmosás alámosta mindhárom épületet. Kérdés, hogy jól csinálták e..
- a kollégiumból egy éve kirúgták a vízvezetékszerelőt, ezért azóta gyakorlatilag nem tudnak mit kezdeni csöpögő csapokkal, vagy folyó wc-kkel. ez pedig igen komoly anyagi veszteséget okoz a pazarlás mellett.
- a kollégiumnak van egy könyvtára, amelyet a vezetés többször megpróbált megszüntetni, de a nagy tiltakozás miatt eddig nem merte. Ez annál is furcsább, mert komolyabb fenntartási költésgei nincsenek. Az újságelőfizetéseket igaz, már lemondták. (havi pár ezer ft. )
- Azt beszélik, a büfé viszont havi pár ezer forintért bérli azt a helységet,ahol működik , sőt rezsit sem fizet. Valszeg ha az ÁNTSZ ellenőrizni jönne, rögtön bezárnák, csak hát közintézménybe nem jöhetnek csak úgy. Azt is beszélik, hogy a büfé tulajdonosa szomszéda a főigazgatónak.
- a törvényben leírt kollégiumi alapszolgáltatások itt gyakorlatilag úgy teljesülnek, hogy az ingyenes mosási lehetőséget 2 mosógép jelenti, az internethozzáférést 2 gépterem (1400 emberre).
- emellett természetesen pénzért lehet mosni más mosógépeken is.
- van egy kézilabdapálya, amelyet két éve több 10 millióért újítottak fel, ez most be van zárva, mivel életveszélyes. Építés közben kilopták belőle azt az anyagot, ami borítja.
- Azt is mesélik, hogy az építési munkálatokat a kollégiumi főigazgató ismerősének a cége szokta végezni.
- dohányzásra mindhárom épületben egy - egy szoba van kijelölve (egy 11, és két 4 emeletes épületről van szó). Ebből az egyikben laknak, tehát ez biztosan nem funkcionál.
- A kollégiumi díj 6500 ft, több, mint amennyi törvény szerint lehetne.
stb. még sorolhatnám.