Törölt nick Creative Commons License 2003.02.26 0 0 34
"Juhász, Horváth és Gémesi megúszta
Ülést tartott az Országgyűlés mentelmi bizottsága
MTI
2003. február 19., szerda 16:10

Az Országgyűlés mentelmi bizottsága nem javasolja két ellenzéki és egy kormánypárti képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. Géczi József Alajos, a bizottság elnöke emlékeztetett arra, hogy utoljára 1997-ben függesztettek fel parlamenti képviselőt becsületsértés és rágalmazás miatt.

Juhász Ferencet becsületsértés miatt jelentette fel Orbán Viktor tavaly novemberben, miután a volt kormányfő úgy értékelte, hogy a honvédelmi miniszter az Info Rádióban őt nyíltan antiszemitának és nacionalistának bélyegző nyilatkozatot tett. Géczi József Alajos megjegyezte: érdekes módon Juhász Ferenc ügye kapcsán éppen azok érveltek a mentelmi jog felfüggesztése mellett, akik korábban a "nem felfüggesztés" gyakorlatát bevezették. A bizottság elnöke emlékeztetett arra, hogy utoljára 1997-ben függesztettek fel parlamenti képviselőt becsületsértés és rágalmazás miatt.

Gázközművagyon és Hit Gyülekezete

Hasonló álláspontra jutott a testület Horváth Balázs ügyében is. Az MDF-es politikust Dióssy László, Veszprém polgármestere és Zongor Gábor, a TÖOSZ főtitkára jelentette fel, mert szerintük közvetett módon korrupciós bűncselekménnyel vádolta meg őket, amikor egy, a sajtónak szóló közleményében azt állította, hogy közvetett módon 2 százalékos sikerdíjhoz jutottak a gázközművagyon rendezése eredményeként. Egyhangú döntés született a bizottságban arról, hogy a testület nem javasolja az Országgyűlésnek Gémesi György MDF-es politikus mentelmi jogának felfüggesztését.

Gémesi Györgyöt egy gödöllői állampolgár rágalmazás vétsége miatt jelentette fel, mert azt állította a művelődési központ átszervezése miatt tüntetést szervezőről, hogy a Hit Gyülekezet embere. "

Csak úgy halkan kérdezném,nem tudja valaki,hogy miért pont 98 óta nem függesztették fel senkinek a mentelmi jogát? Ni történt vajh 98-ban,ami miatt ez lett a gyakorlat?:))