HEV Creative Commons License 2003.02.25 0 0 2725
Termeszetjaró szerveződések.
A szervezet felepitése jelenleg a kovetkező:

1, Egyesületek, minimum 10 fő alakithatja meg
2. Varosi szovetségek / nincs mindenhol !/
3. Megyei szövetségek , minden megyében létezik!
4. Regionális szövetslgek / jelenleg 3 van belőle/
5. Magyar Természetbarát szövetség.

Ha nincs a közeletekben egyesület akkor ha van rá igény csinálni kell, miert jó: Egy önálló jogi személyiségü egyesület , foleg ha kiemelten közhasznú, akkor elég sok pénzt szerezhet pályázatokon , hátránya: adminisztráció, könyvelés , stb. szüval elég jol le van szabályozva, hogy hogyan kell működtetni egy egyesületet. A megalakitáshoz pénz kell, kb 50.000 Ft összesen ami a különböző jogi procedurákhoz kell. Új egyesületeknél általában a megyei szövetségek utólag támogatni szokták a megalakulást, vagyis mindenről számlát kell kérni és már a szervezkedés fázisában kérjetek segitséget az illetékes varosi / ha van/ vagy a megyei szervezettől.
Nálunk somogyban most Siófok térségében van némi mozgolódás remélhetőleg lesz egy olyan ember aki hivatalosan is össze tudja fogni az erdeklődőket és talán sikerül egy uj egyesőletet alakitani.

Van egy másik lehetőség is, elsősorban középiskoláknál fordul elő, hogy ugynevezett iskolai sportkörökön belől alakul onálló természetjáró szakosztály , de ez barmilyen sportkörön belől elkőpzelhető ami nem PROFI .

Megalakulashoz alapszabalyt tomegevek találtok a neten de ha valakinek ilyen iranyu kerdese van irjon es segitek, ket eve csinaltunk egy egyesületet es azota az szepen működik.

Előzmény: asciimo (2705)