lbj Creative Commons License 2003.02.24 0 0 232
Szia Paja444!

Nem vagyok szakértő, ezért jobb, ha ilyenben járatos ügyvédhez fordulsz, de a véleményem leírom:
Szóval a Te bűnösséged szerintem abban áll, hogy tudtad, egy ember csak egy telefont vehet meg, s ezt játszottad ki a fiktív meghatalmazásokkal. Persze, kérdés, hogy Neked ezt kellett-e tudni / mi van a szerződésben, amit a Neten elfogadtál /, de szerintem ezen a vonalon nyomulnak a nyomozók.
Nincs igaza a haverodnak az okirathamisításban, ugyanis mindíg konkrétan kell értékelni a cselekményt. Az okirathamisítás általában eszközcselekmény, ami azt jelenti, hogy valamilyen más cél végrehajtásához - esetedben az egynél több telefon megvételéhez - szükséges, így nem önmagában, hanem az alapcselekménnyel halmazatban fognak vele megkínálni./ szerintem, persze /.
A büntető eljárásban majdnem biztos, hogy nem fognak a kártérítésről dönteni, nem szokása a büntető bíróságoknak. Ha bűnösnek találnak, okozott kár arányában szerintem max. felfüggesztett börtönbüntetés lehet, de valszeg megúszható pénzbüntetéssel is. Viszont ha elítélnek, a megszerzett hasznot elkobozzák, vagyis amit ezen kerestél, azt az államnak meg kell fizetned, s ezen kívül a jogerős ítélettel a kezében a PANNON beperelhet kártérítésért is.
Nem tudom, korban mit jelent az, hogy iskolás vagy, de gondolom, mindenképpen elmúltál 18 éves. Ha a bírósági ítéletben szereplő pénzbüntetést nem fizeted be, le kell ülni.
Azt javaslom, szerezz egy középkategóriás, ilyenben jártas, korrekt ügyvédet, az majd kiokosít. Végső esetben még operálhatsz a kárenyhítésre is, ami vagyonos cselekmény esetén kiemelten enyhítőnek szokott számítani- anyagilag lehet, ugyanúgy jössz ki.

Csao

lbj

Előzmény: Paja444 (231)